גולדן בוי באמצע ניתוח מוח: חולת פרקינסון עברה בבית החולים איכילוב בתל אביב ניתוח בו הושתל קוצב האמור להקל על תסמיני המחלה. היא נותרה ערה כל הניתוח, ואף הפליאה בנגינה תוך שהקוצב מושתל במוחה.
״בלי מוזיקה אין לי טעם לחיים״, היא אמרה כשנכנסה למשרדו של פרופ׳ יצחק פריד, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית באיכילוב. פרופ' פריד הסביר כי הדרך היחידה להקל על תסמיני הרעד והנוקשות באצבעות הידיים, היא באמצעות ניתוח ייחודי המצוי בסל התרופות, בו מושתל קוצב גירוי עמוק באיזור המוחי האחראי על גירוי האצבעות.
לפני שלושה ימים נכנסה שושנה לחדר הניתוח, שם הושתל הקוצב ע"י פרופ' פריד יחד עם הד"ר עידו שטראוס. הקוצב הונח באופן מדוייק, מילימטר מהאיזור שאחראי על תפקוד האצבעות, שהוא אמור להסדיר את הקשיחות שנגרמה באצבעותיה בעקבות המחלה.
הקוצב שהושתל במוחה של שושנה יתחיל לפעול במלואו רק בעוד שבועיים, לאחר שפצעי הניתוח יתרפאו, אבל בינתיים, היא כבר מלאת התרגשות: "הייתה לי תחושה נהדרת לחזור ולנגן בקלידים" מספרת לוי ל-ynet, "היד התחילה לנגן כמעט מעצמה.
"התמלאתי תקווה גדולה מאוד לקראת הדברים שיהיו הלאה. היתה הקלה, כשראיתי שהחופש של האצבעות חזר, לאחר שנים שהייתי כבולה בשלשלאות המחלה. הפסנתר הוא חלק מחיי מילדות. לאבד את הפסנתר היה כאב נפשי עצום, אף שאני אדם פעיל ואופטימי. זו תחושת שחרור מדהימה"