ישראל אוהבת כלבים. קרוב לחצי מיליון הולכי ארבע פרוותיים וחברותיים רשומים בישראל, ומהווים חלק ממשפחות רבות. ובעיצומה של עונת הטיולים והחיבה הידועה של כלבים לנסיעה במכונית, לא מפתיע לגלות מטיילים רבים בחופש הגדול המצרפים אליהם את לאקי או שוקו. רק מעטים מהם זוכרים כי הדרך לפארק או לשמורת הטבע כשהכלב לא מרוסן כראוי, עשויה להיות מסוכנת מאוד עבורו, וגם עבור שאר בני המשפחה בחלל תא הנוסעים.
קבלו מדריך קצרצר עם המלצות לנסיעה בטוחה עם החבר המרייר.
זה כבר מזמן קונצנזוס. נוסעי מכונית חייבים לחגור עצמם מלפנים ומאחור למען בטיחותם ובטיחות נוסעים אחרים במכונית. כלבים אינם שונים. החל מהקטנים והקלים שבהם, ודאי הגדולים יותר שמשקלם מתקרב לזה של אדם בוגר. כלב שאינו מרוסן ימצא עצמו מוטח בתא הנוסעים במקרה של בלימת חירום או תאונה, ועלול להיפגע קשות ואף לפגוע בנוסעים אחרים במכונית.
מכיוון שרבים אוהבים להושיב את הכלב בספסל האחורי או אף במושב קדמי, כדאי מאוד להצטייד ברתמה ייעודית שתחזיק את הכלב במקרה תאונה. עד כמה כדאי? קחו את הדוגמה הבאה: כלב לברדור ממוצע ששוקל 32 ק"ג, יפגע בכם בכוח ששווה למשקל של 100 ק"ג אם יעוף בתאונה במהירות של 50 קמ"ש בלבד. זה עלול להיות קטלני עבור שניכם.
אפשרות נוספת למי שלא רוצה לקשור את הכלב, היא להושיב אותו בתא המטען - בהנחה ויש לכם מכונית האצ'בק או סטיישן כמובן. יצרניות הרכב מציעות גם לצורך כך אביזרי בטיחות - למשל הפרדת תא המטען במחיצה (שטובה גם למי שמוביל מזוודות או מטען אחר), ואף מחיצה שמפרידה בין הכלב למטען אחר או בין שני כלבים. אתם יודעים, הפרדת כוחות.
יצרניות הרכב מציעות גם פתרונות אלטרנטיביים לחגורה ולמחיצות, שנועדו לשפר את הבטיחות ובעיקר לצמצם את הנזק למכונית - השרת שיערות, כתמי בוץ וריר וכדומה. קחו לדוגמה את הערסל החדש של סקודה שמכסה את כל שטח הספסל האחורי, או את תא הבד של ניסאן שמתאים למי שצריך לשמור על מקום לנוסעים ומסיע כלב קטן יחסית.
בניגוד לדעה הרווחת, בימי הקיץ החמים לא מספיק להשאיר חלון פתוח בחרך קטן. אפילו 20 דקות בתא נוסעים בו הטמפרטורה עולה על 41 מעלות - ובחום והשמש הישראלים התא יכול לזנק ליותר מ-60 מעלות בקלות - יכולה להיות קטלנית לכלב, במיוחד (אבל לא רק) לכלבים עם פרווה עבה. פתיחת חלון לא מורידה את הטמפרטורה באופן משמעותי ברכב עומד, לבטח תחת שמש ישירה, אז נקטו בזהירות.
למרות שבדרך כלל הם מצוידים מראש בחומרים עמידים יחסית, גם תאי המטען עשויים לסבול מהציפורניים או מלכלוך שמביאים איתם כלבים בתום הטיול. אפשר להשתמש במגבת משומשת או מפת שולחן שכבר לא מצליחים לכבס ממנה את הכתמים - או באביזר מקורי. היתרון של האחרון? התאמה טובה יותר למידות הרכב ולעיתים גם אפשרות לעגן כך שלא יזוז בנסיעה, והחסרון - זה בדרך כלל לא זול.
כשמטיילים, לא תמיד נוח לקחת את קערות המים והאוכל הרגילות של הכלב. אז יצרניות הרכב מציעות גם כאן פתרונות - למשל קערת מים ניידת, תיק גב לכלב לאחסון מצרכים לטיול ומגבת לניגוב לפני שחוזרים לתא הנוסעים. יש יצרניות שאף מרחיקות לכת ומציעות לבעלים שורה של אביזרים נלווים - רצועות ממותגות, צעיפים ופרטי לבוש לכלבים ועוד.