הקבוצה האיטלקית עלתה ליתרון בדקה ה-21 מכדור עונשין מ-11 מטרים, לא לפני ששתי בעיטות נוספות הוחמצו – אחת מהן הדף שוער חיפה פשמיסל קובאר.
בדקה ה-41 גם הקבוצה הישראלית כבשה בזכות פנדל מוצלח של תומר סוויסה (טל בנין פתח איתו ועם ומהראן לאלה בחוד), לאחר שעאהד עזאם הוכשל ברחבה, ובהפסקה 1:1. חיפה גם הרגישה מקופחת אחרי ששער חוקי של לאלה נפסל.
בנין ערך חילופים רבים במהלך המשחק, ובמחצית השנייה היתרון האיכותי של האיטלקים התבטא גם על לוח התוצאות כאשר שכבשו בדקות ה-48 וה-90. עזאם אמר לאחר המשחק: "שיחקנו מול יריבה איכותית וחזקה. עמדנו כשווים מול שווים ברוב דקות המשחק, אבל הייתה חסרה לנו רגל מסיימת".
בעלי הפועל חיפה, יואב כץ, אמר ל-ynet ספורט: "השופט שרק נגדנו 3 פנדלים ברבע השעה הראשונה ואני לא יודע מאיפה הוא לקח את זה. לא ראיתי דבר כזה אף פעם. אני לא חושב שזה נעשה בכוונה, אבל זה מוזר בהחלט. במחצית הראשונה הם שלטו, השנייה הייתה שקולה. בינתיים, לפי מה שראיתי, זה בהחלט נראה טוב".