דקלה גורן דקל, ילדה טובה נצרת-עילית, נסחפה גם היא לפני כמה וכמה שנים לשיק המקומי. כשבאמתחתה תואר בכלכלה ומנהל עסקים, זה לא נראה כמו הצעד הבא הטבעי, אבל עם בלוג אופנה מתוחזק שתופס תאוצה, עושה רושם שזה תמיד היה שם.
״פתאום בניו יורק״, היא מספרת, ״את נחשפת לאופנה בכל צעד. אנשים מכל העולם, טיפוסים שונים, סטייל שהולכים איתו עד הסוף לפרטים הקטנים. את התשוקה לאופנה יש לי כבר הרבה זמן והיא יוצאת דרך הבלוג, למרות שמדובר בהמון עבודה, ואני מוצאת את עצמי עובדת עד 3 בלילה. אני נהנית כמו שלא נהניתי מעולם״.
בלוג אופנה הפך לאקססורי נחשק בשנים האחרונות. הטעם האישי שלנו, הידע שצברנו באופן טבעי כדי לשפר ולמקסם את הרצוי והמצוי בפרזנטציה של עצמנו, קיבל לפתע מקום של כבוד, והפך למטען של תובנות וניתוחים שמשמשים פלטפורמה לפופולאריות והכנסה.
הרשת מלאה בבלוגים ופוסטים, ובכל זאת יש כמה שהפכו להצלחה גדולה. בשבוע האופנה תוכלו לראות את השורות הראשונות שמורות בקפידה לא רק לאושיות כמו אנה וינטור, אלא גם לשלל בלוגרים ובולגריות, שממש כמו דקלה, החלו לכתוב מאהבה לגזרות ועיצובים והיום זוכים לרווחים של מיליונים, ואהדה של גיבורות תרבות.
״אני חושבת שבלוגים הפכו להצלחה בעיקר כי בעולם כל כך ממוסחר, יש השפעה של פרסום והשפעות שמאחוריהן אינטרסים, אבל דרך בלוגים מקבלים מידע אמין יותר. זה מידע שמגיע מאנשים רגילים שרק באמת מחפשים את הדרך להעביר את זווית הראייה שלהם קדימה. אלה בסופו של דבר הדברים הכי אותנטיים״.
האותנטיות של סצינת בלוגי האופנה כבר מזמן שינתה את פניה כשחלק מן הבלוגים הופכים לנקראים במידה כזו, שגורמת לבעליהם להתחיל לחשוב על החשיפה הזו במונחים של טראפיק, תנועת גולשים, ששווה לכסף.
במקרה של הישראלית שלנו, נראה שהבלוג שלה girlplustwo בדרך הבטוחה לשם. ״אני רק בהתחלה עדיין, עם בערך 5000 עוקבים״, היא מסבירה.״כבר פונים אלי עם מוצרים לבדוק, ובכל פעם אני מופתעת שיש כל כך הרבה אנשים שמכירים את מה שאני מפרסמת וגם יודעים לספר לי על הפרטים שקראו וראו. אני מקבלת תגובות גם מילדות ישראליות בנות 18 שמחמיאות שמספרות שנהנות לעקוב אחרי. אולי זה גם בגלל שהן מישראל ורואות את הבלוג שלי עם כל האלמנטים הישראלים על הרקע של החיים בניו יורק״.
ואכן, דקלה מתגאה בישראליות שלה במסגרת הבלוג. כל פוסט היא חותמת במילה ׳נשיקות׳ ומתבלת את המידע במונחים וזוויות ישראליות. ״אם הייתי יכולה, גם הייתי כותבת בעברית״, היא מצהירה.
הבלוג של דקלה, כבר בשמו, מכוון לקהל קוראים מאוד ברור, קהל האמהות. ״כוח נשי מרגש אותי. היה לי חשוב להוות דוגמא ולתת כלים לאמהות שלא רוצות לשכוח את עצמן בתוך האמהות, להראות שאת עדיין יכולה להיות אופנתית. אמא עם ילדים שמבינה שהדרך היא להיות מחוברת לעצמה. אני רוצה לעודד אמהות אחרות, שלא יוותרו על עצמן״.
הבלוג של דקלה גורן דקל, 34, מנציח גם את הנצחון הרומנטי הפרטי שלה. ״בעלי היה חבר שלי בתיכון לתקופה קצרה״, היא מספרת. ״הוא טוען ששברתי לו את הלב. היינו תקופה קצרה ביחד, ותמיד נשארה תחושה לא פתורה. כל כמה זמן היינו קצת בקשר, אבל הוא נסע לבנות את חייו בניו יורק אחרי הצבא, וכל אחד מאיתנו כבר יצא עם בני זוג אחרים. אחרי הלימודים הגעתי לניו יורק, אבל הוא היה תפוס וכשאני חזרתי לישראל כבר התחלתי קשר שנמשך 4 שנים״.

בדיוק אז, בשלב שכל אם יהודייה מחפשת איזו טבעת או בטן מבצבצת, יצר עם דקלה קשר אותו אקס מיתולוגי מניו יורק, וכמו בסרטים, סחף אותה עם הצעה שלה לא יכלה לסרב. ״כולם מסביב כבר ציפו שאתחתן והתלבטתי אם להישאר עם הקיים או לצאת להרפתקה ולבדוק את הפרפרים בבטן, את התחושה הלא ברורה הזו שתמיד היתה ביני לבין נועם״. דקלה החליטה לגלות את אמריקה, נפרדה, והמריאה אל עבר ההתחלה החדשה-ישנה.״הרגשתי איתו כאילו הגעתי הביתה. זה היה ברור וטבעי ובתוך 3 חודשים כבר הייתי בהריון״.
אחרי הריון אחד הגיע גם השני, וכשהיא מסתובבת ברחבי ניו יורק עם שני ילדים, ומקבלת תגובות מופתעות על המרחק בין הסטטוס האימהי לשיק המתפרץ, חשבה שיש לה מסר שחשוב להעביר הלאה. ״באותה תקופה עקבתי אחרי בלוג אופנה מצליח של מישהי שהחלה לכתוב בתור רווקה והמשיכה גם כאם לילדים, ואהבתי את העובדה שהיא מקבלת את השינויים בחיים אבל לא שוכחת מי היא. כמה היא נאמנה לעצמה. אני חושבת שילדים משנים אותך ומפקסים אותך יותר מכל על מה שעושה לך טוב בחיים, וסטייל ואופנה זו דרך מצוינת להוכיח את זה״.
הסטייל, שתמיד היווה מקור לסיפוק והנאה עבורה, הפך מאתגר כשגילתה בניו יורק שהשנה באמת מחולקת ל-4 עונות ברורות ושונות. ״בישראל מזג האוויר לא משתנה הרבה, אבל כאן השינויים כל כך קיצוניים וכל הדרך למלא את המלתחה, לחפש מקומות ומוצרים נכונים הייתה מספקת. נהניתי מכל רגע״.
דקלה החליטה שהיא הולכת לקחת את ההנאה והידע שצברה ולפתוח בלוג משלה. ״חשבתי שהגיע הזמן לפתוח בלוג אופנה שיעודד אמהות. שיוכיח שאמהות יכולות ללכת עם חולצה לבנה״.
אם לא השם הישראלי, והאיזכורים בעברית, אף אחד לא היה מנחש שהבלוג המהודק הזה קשור לסטייליסטית מזרח תיכונית. ״רציתי להישאר לויאלית למי שאני, לא רציתי לשחק אותה אמריקאית, הסטייל שלי מושפע מהארץ״.
לקראת שבוע האופנה, דקלה מקצרת תהליכים עבור הקוראות שלה ומציעה להן את התחזית שלה לחורף הקרוב. ״אני מאמינה שנראה מכנסיים מתרחבים, נוחים, והגזרות שהיו בעבר צפופות ונמוכות יהיו מאוד מחמיאות, נראה שהכל מוביל לגזרות גבוהות. הפרינג', אופנה ששלטה תקופה ארוכה, כבר יורדת מגדולתה ויש שחקן חדש - חצאיות עם פתחים עמוקים מקדימה, שנקראים ׳קאר ווש׳. הסגנון הזה עומד להיות חזק ולהישאר הרבה זמן. רענון חדש לחורף שלנו יהיה האוויר שיגלוש למגפיים. אם פעם היו מגפי ׳האנטר׳ מגומי, עכשיו יהיו מגפיים עם הבדים והדוגמאות״.

הטרנד שלדעת הבולגרית הישראלית יהיה אולי הבולט יותר והקל להשגה הוא בתחום האקססוריז. ״כל התכשיטים ה׳אובר׳. גדולים, נוצצים, שמשתלטים על האאוטפיט. השנה הם יתפשטו לכל החלקים בגוף, אפילו לשיער״.
למרות הלוקיישן שמהווה את ההשראה ומאפשר את עבודת המחקר השותפת, דקלה ממליצה לקוראות שלה ללקט את פירטי האופנה שלהן דווקא און ליין. ״שופ בופ, למשל, זה אתר שאפשר דרכו לקנות במחירים טובים פריטים של מעצבים. הרבה יותר פשוט לראות איך בגד נראה על גוף בתמונה מאשר לפשפש על מדפים״. אם בכל זאת רוצים להינות משופינג רגלי, החנויות המומלצות שלה הן ׳אול סיינטס׳, או צימרמן שבסוהו, או אקססוריז אצל ׳רבקה מיינקוף׳.
מי שיעקוב אחרי הבלוג, יוכל ליהנות כבר בשבוע האופנה מאקססוריז מבית היוצר של מליסה לאבי שדקלה תחלק. ״זו רק ההתחלה, אני רוצה להמשיך עם דיזיין של חולצות שיקיות לאמהות. ההגדרה של אופנת אמהות היא בוגרת ואני רוצה לצאת מזה. אופנה מגניבה, משהו איכותי אבל קליל״.