לקראת החגים, מיליוני בקבוקים של יינות ישראליים מגיעים למדפי רשתות השיווק וחנויות היין, ולא פשוט לבחור מביניהם יינות לשולחן החג. הבחירה הופכת מורכבת קצת פחות כשמחפשים יינות טובים במחירים זולים.
מגמה מבורכת במיוחד הביאה את היקבים, בעיקר הגדולים שבהם, להשקיע מחשבה ומשאבים, ולהקפיד על איכות היינות גם בסדרות הזולות שלהם. בשנים האחרונות ניתן למצוא על מדפי היין בישראל יינות נגישים וטעימים גם בטווח מחירים של 30-35 שקלים, ממש כמו באירופה.
במחירים אלו מדובר על יינות מהבצירים האחרונים (2014-2012), שכן לא מדובר ביינות מתיישנים המשתבחים עם השנים, אלא על יינות שיש לרכוש ולשתות אותם עד לשנה-שנתיים ממועד הבציר.
לרגל ראש השנה ליקטנו עבורכם כמה יינות טעימים במיוחד, במחירים סבירים, שישמחו להשתלב על שולחן החג שלכם.
הסדרה הנמכרת ביותר בישראל, הכוללת מגוון רחב יחסית של יינות מבציר 2014. בין הזנים הלבנים ניתן למצוא אמרלד ריזלינג קולומברד, סוביניון בלאן ומוסקטו (מבעבע קלות) וזינפנדל סמוק. בזנים האדומים ניתן למצוא קברנה סוביניון, מרלו, קברנה סוביניון או מרלו, קברנה סובינון, מרלו ושיראז.
היינות קלילים, רעננים, טעימים ובעלי תמורה נהדרת למחירם. כמו גם, הם בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. הסדרה מותאמת לחיך הישראלי, ומאפשרת לכל אחד ליהנות מכוס יין לבן או אדום במחיר שפוי. 20 שקלים.
סדרת Private Collection של יקבי כרמל היא סדרת יינות ותיקה ואיכותית. הכרמים המטופלים ברמה גבוהה והייננות המוקפדת, מאפשרים להפיק יינות בעלי אופי פירותי מודגש, קלילים, נגישים ורעננים. יין לשתות וליהנות ממנו, ולא רק לטעום ולדבר עליו. 33 שקלים.
בכרמים המובחרים של יקב תבור שבגליל צמחו ענבי מרלו נפלאים, מהם מייצר היקב את היין תוך תשומת לב לשימור הארומה הטבעית והטעמים המקוריים של הזן.
היין מורכב מ-85 אחוז ענבי מרלו ו-15 אחוז קברנה סוביניון. הוא רענן ופירותי, בעל ארומות של דובדבן ופלפל שחור גרוס, צבעו אדום עמוק והוא מוכן לשתייה. 35 שקלים.
סדרת קלאסיק היא הסדרה המסחרית, המזוהה והנמכרת ביותר של יקבי ברקן והיא כוללת שלושה סוגי יינות (25 שקלים):
יין מהז'אנר של העולם החדש, עשיר בטעמים ומתקתק. הענבים מגיעים מהכרמים דישון ודובב שבגליל העליון, מיושנים בחביות חדשות והתוצאה שמתקבלת בהחלט מעניקה תמורה למחיר. 30 שקלים.
גם יקבי בנימינה השיקו בגאווה לאחרונה את סדרת טבע" ו"סד BIN", סדרות יינות שנמכרות לקהל במחירים של עד 30 שקלים. גם במקרה זה מדובר ביינות טובים, המהווים סוג של בשורה לאיכות העשייה וההשקעה של הייננים.
ביקור קצר באתרים של יקב טפרברג, תשבי או רקנאטי יחשפו בפניכם עוד יינות טובים בטווח המחירים שצוין לעיל. אך אם התקציב מאפשר, חפשו גם את יקבי הבוטיק הקטנים והבינוניים - היינות שלהם נמכרים במחירים גבוהים יותר בדרך כלל, אך לקראת החגים יהיו הנחות.
את היינות האלה, ועוד הרבה אחרים, תוכלו לרכוש בפסטיבל היין של ישראל, אשר יתקיים בימים רביעי וחמישי, 30 בספטמבר - 1 באוקטובר, החל מהשעה 18:00 במתחם התחנה בתל אביב. לחיים!