לא יטפל בגז: מחוות הדעת של המשנה ליועמ"ש שפורסמה היום (ה') עולה כי שר האוצר, משה כחלון, לא יוכל לעסוק במתווה הגז לאור ניגוד העניינים שבו הוא מצוי בשל היכרותו עם קובי מימון, שמחזיק במניות בחברת הגז ישראמקו. ישראמקו מחזיקה בכ-28% ממאגר תמר.
כתבות נוספות בנושא מתווה הגז:
"עליך להימנע בנושא הגז הטבעי מכל עיסוק בהיבטים שבהם יש השפעה על בעלי החזקה בשדות הגז, אף אם אינו נוגע באופן ישיר לחברת ישראמקו או למאגר תמר", נכתב בחוות הדעת.
בחוות הדעת נכתב גם כי הסמכויות של כחלון כשר אוצר צריכות לעבור לשר אחר, וזאת בכל הנוגע למקטעי הפקה ושיווק של גז, לרווחים כתוצאה ממיסוי הגז וכן בעניינים הקשורים באופן ישיר למאגר תמר.
עם כניסתו לתפקיד, כחלון הצהיר כי הוא מצוי בקשר עם מימון מזה 18 שנה וכי הדבר יפגע בו בכל הנוגע לטיפול במתווה הגז הטבעי. זאת למרות שבמערכת הבחירות אמר שיטפל בנושא הגז.