מלחמת הכוכבים: הבטא מכה שנית

הגיעו לקיצם ארבעת הימים של ניסוי הכלים לקראת יציאת STAR WARS: BATTLEFRONT. זה נראה מעולה, וזה גם כיף. המבחן האמיתי יתחיל בדצמבר. בינתיים קבלו כמה רגעים גדולים

אביב מזרחי עודכן: 12.10.15, 15:26

עדיין לא ידוע אם זה משחק מעולה, אבל זה הכי קרוב אי פעם ללהיות בגלקסיה רחוקה מאוד: ביום חמישי האחרון התחיל ניסוי בטא בן ארבעה ימים, בו השתתפו בעלי קונסולות PS4, Xbox One ומחשבים אישיים. הוא הציג חלק קטן מאוד ממשחק היריות STAR WARS: BATTLEFRONT BETA שיוצא ב-8.12 (תיקון: 17.11) השנה ונותן לשחק בעולם של טרילוגיית מלחמת הכוכבים המקורית.

 

 

ניסוי הבטא, שפתוח לכולם, בסופו של דבר תפקד גם (או בעיקר) כפרסום למשחק ואם כוונת המפיצה EA שהמשתמשים יעלו ליוטיוב סרטונים טובים מהמשחק - ונראה שזה עבד. שיבצנו כמה קצרים וטובים מהם לאורך הכתבה.

 

מותו של לוק:

 

 

על פי המשחק שלי ב-Xbox One אני יכול להגיד שמה שהכי בולט הוא השחזור של הסרטים הישנים למשחק. זה כאילו שאחרי 30 שנה עולם המשחקים הגיע לרמה הטכנולוגית המושלמת כדי להציג את המראות וההתרחשויות בצורה אופטימלית. המסדרונות הקלסטרופוביים של בסיס המורדים בכוכב הלכת הות' לדוגמה, או העשן והניצוצות מהשלג לאחר פגיעת לייזר.

 

לא פוגעים בכלום:

 

 

 

בסופו של דבר מדובר ב-FPS - ירי בגוף ראשון. לא רואים שם משהו שלא נראה קודם מבחינה משחקית אבל שוב, התפאורה והחוויה הסינמטית מושלמים וטכנית זה מתפקד מצוין.

לבטא שני מצבי משחק עיקריים: הישרדות ומשחק מקוון מרובה משתתפים. ההישרדות היא לבד או עם חבר (במסך מחולק) על כוכב טטואין. מקבלים שישה גלי אויבים: חיילי אימפריה - צלפים ומסתערים וכלי מסוג AT ST - הדו רגלי הזכור משובו של הג'די. השחקן מגלם מורד או מורדת עם מבער גב לקפיצה גבוהה, רובה או אקדח לייזר ורימוני יד. משחק מאוד קצר וקל - אפשר להעלות את הרמה. במשחק המלא תתאפשר קוסטימזציה של דמות השחקן.

 

אל תתעסק עם הווידאר:

 

 

מוריד חללית אימפריאלית עם רימון:

 

 

מסע הרציחות של לוק:

 

 

מולטי

המצב המרובה משתתפים יכול להיות מסוג Drop zone או Walker Assault. 

 

 

גנרל אכבר, חייל סער.

 

8 נגד 8 במלחמה על פודים.

 

 

 

המלחמה על הות'

 

גם כאן אפשר לשחק באימפריה או במורדים. מה שכיף במיוחד אלה האפשרויות לשחק חלליות, כלים של האימפריה, את לוק סקיווקר ודארת' ווידאר. איך מונעים מחבורה של 40 שחקנים להתעסק רק באפשרויות האלו? ההזדמנויות האלו ניקרות בדרכנו פשוט: השחקן מקבל הודעת ניווט למקום שרחוק ממנו כמה מטרים ושם ניתן לקחת הזדמנות להטיס חללית או לנהוג בכלים של האימפריה.

 

המשחק בווידאר או לוק נדיר יותר. במסגרתו מקבלים 90 שניות בדמות שחזקה מכל שאר הלוחמים. הדמות של לוק יכולה להפעיל הדיפה באמצעות "הכוח", להדוף ירי לייזר עם החרב, לקפוץ גבוה ולשסף. ווידאר גם יכול לשסף ולקפוץ והוא גם יכול לחנוק מרחוק (גם כמה אויבים) ולזרוק את החרב שלו כמו בומרנג. לא הצלחתי לשחק בהם - על פי שחקנים אחרים, השליטה בהם שונה לוק יותר מהיר, לורד ווידאר חזק ואיטי. בחלליות שהצלחתי לשחק, הטיי פייטר זריז יותר ומתמרן בקלות עם "כפתור טורבו", לרחפת של המורדים יש (כמובן!) אנקול לתפיסת רגלי ה-ATAT כמו בסרט (לא הצלחתי).

 

עוד מוקדם לומר כמובן, כמה המשחק השלם יצליח ביצירת חוויה מעניינת ומרגשת. בהינתן שההתרחשות היא בעיקרה ברשת, עליו לספק בונוסים ואפשרויות שנפתחות ככל שהשחקן משחק יותר. במקביל עליו להיות מאוזן בין שחקנים חדשים לוותיקים ולספק גיוון משחקי. מה שכן אפשר לומר: עטיפה מהממת, הכל נראה ריאליסטי. משחק עם גימור מדהים - קרני שמש, שלג ורקעים שנראים מדהים. הנעימה של מלחמת הכוכבים שנכנסת באמצע המשחק מוסיפה לתחושה הסינמטית מהטרילוגיה המקורית יחד עם קולות הפיצוץ.

 

עם הבאזר:

 

 

 
פורסם לראשונה 12.10.15, 09:04