דובר צה"ל מסר כי הקצין שלח הודעות בעלות תכנים מטרידים לחיילת צעירה בשירות חובה המשרתת תחתיו לאורך תקופה, ובהן ניסה לשדל אותה להיפגש עמו למטרות אישיות. בהודעות הכתובות כתב לה הקצין, "בואי ניפגש" והחמיא לה כמה פעמים. בעקבות המעשים הוגשה נגדו תלונה למצ"ח אך בסיום החקירה הוחלט לא להעמידו לדין פלילי ולהסתפק בהעמדה לדין משמעתי, שבסיומו הוא עלול להיות מודח מתפקידו.
הסיבה להחלטה לא להגיש נגדו כתב אישום היא שתוכני ההודעה לא היו בעלי אופי מיני או פוגעני ברף החמור של העבירה, אך כן הצדיקו טיפול משמעתי - כך לפי מצ"ח.
עוד נטען נגד הקצין, וגם בגין כך יועמד לדין, שהוא האשים את החיילת בניסיונות לגרום לו להיפגש איתה בנסיבות אישיות, טענה שהופרכה בחקירת מצ"ח ולכן במשפט המשמעתי שצפוי לו הוא יועמד לדין גם בגין האשמת שווא.
במקביל הושעה הקצין על ידי מפקד הבסיס מכל תפקיד פיקודי. ההשעיה תאפשר למצות עמו את ההליכים המשמעתיים.
"צה"ל לא ישלים עם התנהגות שאינה הולמת את הערכים והנורמות המקובלות בצבא", נמסר מדובר צה"ל.