במצ"ח בודקים חשד לפיו השניים אף צילמו סרטון בטלפון הנייד שלהם שתיעד את המעשה. התביעה הצבאית ביקשה להאריך את מעצר השניים ביומיים, אך לנוכח בקשות הסנגור הוארך המעצר ביום אחד בלבד.
עורכי דינו של אחד משני החיילים, סרן ליאור עייש וסגן הילה קנטרוביץ' מהסנגוריה הצבאית, מסרו בתגובה: "מרשנו, לוחם ביחידה מובחרת, שלקח חלק בעשרות פעולות מבצעיות הקשורות לביטחון המדינה, היה מעורב יחד עם חברו באירוע נקודתי שלא מעיד על אופיו. אנו מצרים על כך שהתביעה הצבאית התבקשה להאריך את מעצרו הסגור להמשך החקירה. האירוע המצער, גבה את מחירו כבר עתה במעצרו של מרשנו במניעתו לצאת לקורס קצינים השבוע. ההגנה תעשה כל שיתאפשר על מנת שמרשנו, חייל מצטיין, יוכל לשים את האירוע המצער מאחוריו בהקדם ויוכל לחזור ולתרום בשירותו הצבאי מבלי שרישום פלילי יפריע להמשך דרכו בצבא ובאזרחות לאחר שחרורו".
סרן מור ימין מהסנגוריה הצבאית, שמייצגת את החשוד השני, מסרה: "מדובר בלוחם ערכי ומצטיין שהיה אמור לצאת אתמול לקורס קצינים לאחר שירות ארוך ביחידה מובחרת. לחייל אין קשר לעבירה, וניתן לראות זאת בבירור מחומרי החקירה. אנו בטוחים כי בימים הקרובים תתבהר התמונה המתוארת גם לגורמי האכיפה, כך שהחייל ינוקה מכל חשד, ישוחרר מכל מעצר וימשיך בשירותו המוצלח".