ספרד: אתלטיקו מדריד נצמדה לברצלונה

הקבוצה של סימאונה חזרה מפיגור מול אתלטיק בילבאו בדרך ל-1:2 והשתוותה במספר הנקודות לבארסה. גארי נוויל עדיין ללא ניצחון בוולנסיה. צפו בתקצירים

ynet ספורט עודכן: 13.12.15, 21:09

אתלטיקו מדריד ניצלה הערב (א') היטב את התיקו של ברצלונה אתמול, ניצחה 1:2 את אתלטיק בילבאו והשתוותה לבארסה במספר הנקודות בפסגת הטבלה הספרדית.

 

לטבלת הליגה הספרדית

 

דווקא בילבאו עלתה ראשונה ליתרון. אמריק לאפורט דחק פנימה כדור קרן שהוגבה מצד שמאל (27). שתי דקות בתוך תוספת הזמן של המחצית היה זה תורה של אתלטיקו לכבוש מקרן. קוקה הגביה מצד שמאל, הכדור פגע בסאול ניגס וחדר פנימה. המהפך הושלם בדקה ה-67, אנטואן גריזמן שיגר כדור נהדר מחוץ לרחבה לפינה השמאלית ופנימה.

 

תקציר: אתלטיקו מדריד - אתלטיק בילבאו (באדיבות ONE)
צילום: AFP
גריזמן מקבל אהבה מסימאונה (צילום: AFP)

 

אחרי שהפסיד במשחק הבכורה שלו בליגת האלופות, מאמן ולנסיה גארי נוויל הדריך לראשונה את קבוצתו גם בליגה הספרדית וקיווה לסיים עם ניצחון. אבל גם הפעם זה לא הלך. העטלפים הצליחו לחלץ 1:1 מול אייבר הקטנה-אך-מפתיעה, זאת במסגרת המחזור ה-15, בדרך למשחק ליגה שלישי ללא ניצחון.

 

המחצית הראשונה הסתיימה בדרמטיות כשסרג'י אנריק העלה את אייבר ליתרון עם דחיקה מקרוב, אחרי כדור רוחב נהדר של אנדר קאפה. המצב הפך גרוע אף יותר כשלוקאס אורבאן ראה כרטיס אדום (63) ושלח של סאול ברחון לנקודת 11 המטרים. אלא שברחון החמיץ את הפנדל, ו-ולנסיה אף הצליחה להשוות הודות לשער עצמי של דויד ז'ונקה (85). איבן ראמיס הורחק והשאיר גם את הבאסקים בעשרה שחקנים, אבל זה לא הספיק לוולנסיה כדי להשלים מהפך.

 

צפו: 1:1 בין ולנסיה לאייבר (באדיבות ONE)

במשחק נוסף הצליחה מלאגה להפתיע ראיו וייקאנו, וכנראה גם את עצמה, כשגברה על המדרידאים 1:2 בחוץ. זה נפתח עם שער מהיר של המארחת, כשפאבלו הרננדס הכניס לחאבי גארה (7) כדור עומק נהדר והקשר גלגל לרשת בקלילות. המחצית השנייה הייתה סיפור אחר לחלוטין. האורחת, שעד היום כבשה רק 7 שערים ב-14 המחזורים הראשונים חזרה לעניינים בדקה ה-59, כשצ'ארלס, שעלה כמחליף, כבש בנגיעה הראשונה שלו בכדור. 3 דקות לסיום, דוייה צ'ופ הפך את התוצאה ועזר לקבוצתו להיצמד לראיו, עם אותו מספר נקודות.

 

צפו בניצחון הדרמטי של מלאגה (באדיבות: one)
צילום: EPA
ניצחון חשוב בקרב ההישרדות. מלאגה (צילום: EPA)

 

 
פורסם לראשונה 13.12.15, 15:25