אור קטן בחושך: עשרות משפחות שכולות, ותיקות וחדשות שנוספו רק השנה למעגל הנורא, נפגשו הערב (א') לטקס הדלקת נר שמיני של חנוכה שקיימה אגודת הידידים של עמותת "אור למשפחות" בראשות עירית אורן גונדרס ויו"ר אגודת הידידים משה אדרי. את הנר השמיני והאחרון הדליק משה דגרוקר, ששכל את בנו ברק רפאל במבצע צוק איתן.
במסגרת המפגש סיפרו המשפחות הוותיקות לחדשות על דרכי ההתמודדות ועל נקודות האור בחייהן. בין הנוכחים, במפגש הייתה אפרת לוי, ששכלה את בנה עומרי בפיגוע בתחנה המרכזית בבאר שבע לפני כחודשיים; ענת וחנן אריאל, ששכלו את בתם הנווטת סגן תמר באסון השלגים בנפאל לפני כשנה; עפרה ניני, ששכלה את בנה סמ"ר דור בגבול הצפון בינואר השנה; איציק אלימלך, שבנו בר נספה בשריפה במצפה רמון ביולי השנה, ועוד.
אדרי הוסיף כי "המטרה של העמותה היא בעצם להוציא משפחות שאיבדו את היקר מכל. אני חושב שמה שהעמותה בעצם עושה זה לשמח אותם ולהוציא אותם מהשכול ומהיום יום, ולהביא אותם למקומות אחרים ולשמח אותם ולעודד אותם ולתמוך בהם כמה שאפשר".
באירוע דיבר גם האלוף (במיל.) יורם יאיר, ששכל את בתו שלומית לפני 25 שנה. "כשמפקד חיל האוויר בא להודיע לי על שלומית, ידעתי הכל. חשבתי אז שאתגבר והיום אני עומד פה 25 שנה ויש לנו חור בלב שאתה לא יודע מתי תיפול לתוכו", אמר. "אתה מתחיל את הקדיש בביטחון מלא
ואתה נחנק. ופתאום אתה משתנק. זה יכול להיות שיר ברדיו, חיילת שעוברת, מראה של נוף. מה אני אגיד להורים שכולים כשאני עצמי לא מבין כלום? אולי אגיד מה שעוזר לי, למרות שכל אחד מתמודד אחרת, הדרך שאני מצאתי זה פשוט להמשיך בעקשנות. בלי לוותר. לעשות ולתת להתנדב, ליצור. בלי הפסקה"