בשיתוף אסם
חוץ משורת ארוחות החג, כולנו נוהגים לצאת לטייל ולבלות יחד, כל המשפחה. מזג האוויר כבר פחות חם ולכן 'שולחן משפחתי' אסף עבורכם אטרקציות מדליקות ומעניינות במיוחד, אשר יאפשרו לכם להנות מסוף הקיץ, רגע לפני שחוזרים לשגרה. נצלו את ימי החופש כדי להתגבש ולצבור זכרונות משותפים.
פסטיבל 'קסם המדבר' יתקיים ביישוב לקיה, במספר מוקדי תיירות מרכזיים – משתלת הנגב, רקמת המדבר, סידרה וארמון החוריה. בכל תחנה תהיה פעילות חווייתית, הרצאה על הסיפור של אנשי המקום ומגוון סדנאות לכל המשפחה שיתקיימו בכל שעה עגולה החל משעה 10:00 ועד לשעה 16:00. מידע והכוונה מסודרת ביום הפסטיבל בכניסה הראשית ביישוב לקיה.
כל בני המשפחה יוכלו להשתתף בסדנת רקמה (מבוגרים לצד הילדים) או בסיור צמחי מרפא במשתלה, לבקר בארמון חוריה – בית מבוץ שהיה שייך לסוחר תבלינים ידוע, לשמוע סיפורים על המקום ועל המנהגים המקומיים ולהתכבד בקפה או תה.
הכניסה לכל האתרים – חינם, הסדנאות עצמן מועברות בתשלום סמלי, כולל החומרים.
כשתגיעו לירושלים, תוכלו להנות ממגוון פעילויות לכל הגילאים – טיול על החומות, שמשלב אטרקציות בניה לילדים בלבנים מעץ או לעשות סנפלינג (מוגבל לילדים מעל גיל 9). אפשרות נוספת היא לחבוש קסדות ולזחול עם פנסים במערת צדקיהו בסגנון אינדיאנה ג'ונס – להציץ אל הימים העתיקים ועל עבודת הבנאים הסודיים (יש להזמין סיורים מראש באתר פמ"י).
כל המשפחה תוכל להנות מסיור מודרך ומומחז עם פליאונטולוג, להתנסות בחיים בעידון הקרח – לחצוב אוצר מגושים הקפואיים על ידי כלים פרה-היסוטריים, ללמוד על ציורי קיר, על המנהגים מחיי האדם הקדמון, 'לצלם' ואף לייצר פיגמנטים כדי לצייר איתם אחר כך על הגוף.
כמו כן, תוכלו לצפות בדגמים של דינוזאורים, ממותות, דובי קוטב, דובי גריזלי וחיות קדומות אחרות משוחזרות בגודל אמיתי (בגובה עד 13 מטר). הדגמים משמיעים קולות וזזים ובכך יוצרים עבור המבקרים חוויה חד פעמית שבנוסף גם מלמדת על תהליך האבולוציה.
אירועים ומופעים מיוחדים לצד שלל סיורים ופעילויות באתרי התיירות הרבים של עמק המעיינות – טיולים מודרכים באתרים שונים במחירים נוחים עם שיתוף פעולה עם רכבת ישראל, ביקור בוות טורבינות רוח, טיול מודרך בשביל הרטוב, סיור חקלאות אורגנית לכל המשפחה, סיורי צפרות, טבילה במעיינות ועוד.
הפסטיבל עצמו מתקיים זו שנה שישית ברציפות והשנה הנושא שלו נע סביב חדרי האוכל ביישובים שונים באחבי העמק בהם תתקיימנה פעילויות מסוגים שונים – מופעי מוזיקה, סיורים וסדנאות לילדים. כל הפעילויות משלבות מופעים אומנותיים (יהונתן גפן, עינת שרוף, התקווה 6, סימפונט רעננה, ארקדי דוכין, מיכה שיטרית) וטעימות או ירידי אוכל.
סיור ייחודי, מלא טעמים וריחות ברחובות השוק הצבעוניים, שיתמקד כולו בסיפורי השוק המרתקים – בנייתו, התפתחותו, דמויות השוק המעניינות לאורך השנים, החנויות המפורסמות והשינויים העוברים עליו. במהלך הסיור תוכלו לבקר בשכונת הנחלאות בקרבת השוק, לצפות בשלל הסוכות בשכונה, לשמוע על הלכות החג, להציץ לבתי הכנסת ולחצרות הפרטיות המיוחדות.
הטעימות בשוק נבחרו בקפידה וכוללות את המגוון הקולינרי העשיר המאפיין את השוק – מאפה גרוזיני עבודת יד, מאפי שמרים מתוקים, חומוס, פלאפל, טחינה, משקה בריאות, חלווה, תבלינים וכמובן – קינוח מתוק לסיום.
הסיור מועבר על ידי חברה "יאללה באסטה".
הסיור יתקיים ב-21.10.2016 בשעות הבוקר, בעלות של 119 שקלים למשתתף.
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.
בשיתוף אסם