המו"מ בין חולון לשחקן נתקע לאחר שבראדלי דרש לבלות את חג המולד בביתו שבארה"ב עם משפחתו לפני שיגיע לארץ, בעוד בקבוצה רוצים שיגיע מיידית בשל מצבה.
במקביל, בחולון מעוניינים גם בסנטר יינסי גייטס, שצפוי להשתחרר מקבוצתו הסינית. גייטס צפוי לחזור להפועל ירושלים, אך נראה שלא יהיה לו מקום בסגל. חולון תיאלץ להתמודד עם הפועל אילת, בה גייטס שיחק בעבר ומעוניינת בו שוב, וכמובן בהפועל ת"א, שגם מעוניינת בשחקן ששיחק אצלה בעונה החולפת.
חולון נמצאת במקום האחרון בטבלה ומתקשה מאוד להיכנס למסלול הניצחונות גם עם המאמן החדש, דן שמיר, שהחליף את אלעד חסין שפוטר. גם מכת הפציעות שנחתה על הקבוצה לא עוזרת במיוחד. הפורוורד ג'רמיס סמית' שבר את ידו ונראה כי דיונטה כריסמס, שהצטרף לקבוצה לפני מספר שבועות, לא ימשיך בשל יכולתו המאכזבת.