כולם מאוננים, או לפחות רובם, כך לפחות לפי סקרים שגורסים שעד תשעים אחוז מהגברים מענגים את עצמם. בשעה שהאקט הזה הוא שכיח כל כך, שכיחים גם המיתוסים הרבים והאמונות הטפלות סביבו. הנה כמה מהם:
חלק מהמאוננים עושים זאת באופן אובססיבי, ממש כמו אובססיה לקניות או למשחקי מחשב. ואכן, אם אוננות פוגעת בשגרת היום יום, הדבר עלול להצביע על בעיה אובססיבית הדורשת עזרה מקצועית. אבל אוננות עצמה עבור מרבית האנשים אינה ממכרת, והיא נחשבת לפעילות בריאה ומהנה.
אוננות עלולה להיות נמרצת מאוד ואפילו אלימה, אבל היא לא אמורה לגרום לנזק. אם המאונן לא עבר לאחרונה ניתוח באיבר המין כמו ברית מילה, האוננות היא לחלוטין בטוחה. אף שאוננות אגרסיבית עלולה לפצוע את איבר המין ולגרום לפגיעות כמו שבר, מדובר באירוע נדיר מאוד.
קיראו עוד
מחקר חדש מגלה: לאוננות יתרונות בריאותיים גדולים
אז כמה פעמים ביום מותר לאונן?
אוננות פוגעת בפוריות? תשובות לשאלות מתבגרים
הטיפול הטוב ביותר לבעיות זיקפה היא פנייה לאיש מקצוע. אוננות קרוב לוודאי שלא תתקן זאת. עם זאת, אוננות עשויה להיות דרך טובה להעריך את בעיית האין אונות של הגבר. אם אדם אינו מסוגל להגיע לזיקפה באמצעות גירוי עצמי, יש להניח שהוא יתקשה לעשות זאת יחד עם פרטנר או פרטנרית, כך שסביר שבעיית הזיקפה היא נפשית מאשר גופנית.
אוננות לא תגרום לפגיעה בלתי הפיכה בפוריות, אבל היא בהחלט עשויה לגרום לפגיעה זמנית בה. לאדם לוקח 12 עד 24 שעות כדי לחדש את ספירת הזרע לאחר שפיכה, כך שאוננות בתדירות גבוהה, כלומר מספר פעמים ביום, עשויה בהחלט להפחית את ספירת הזרע ולפגום בסיכויי הפוריות.
זו בדיוק הסיבה שאלה שנדרשים לעבור ספירת זרע, מתבקשים שלא לאונן כ-72 שעות לפני מתן הדגימה. הבשורה הטובה היא, שספירת הזרע תחזור בחזרה לערכים תקינים כעבור כמה ימים, אם רק תתאפקו.
מיתוס עתיק יומין שעדיין מקובל במגזרים מסוימים גורס שהאוננות גורמת להפרעות פסיכיאטריות, יחד עם עוד גרסאות מטופשות ובהן שהאוננות עלולה לגרום לעיוורון, או אף לצמיחת שיער בכף היד.
לא רק שאוננות לא פוגעת בבריאות הנפש, היא ידועה כמרגיעה, ואף מסייעת לאנשים לגלות ביטחון עצמי במיניות. כמובן שהיא איננה פוגמת בראייה, אינה גורמת לנשירת שיער או לצמיחתו בכף היד.
במקרים מסוימים, במיוחד בקרב גברים צעירים, אוננות לפני סקס עשויה לסייע לאדם לדחות את האורגזמה. זאת משום שלאחר הפליטה, נדרשות לפחות 30 דקות עד לזיקפה נוספת.
שני מחקרים משנת 2003 ו- 2004 מצוטטים פעמים רבות כהוכחה לכך שגברים שמאוננים נמצאים בסיכון נמוך יותר ללקות בסרטן הערמונית. המחקרים האלה הראו שגברים שמאוננים 20 פעמים בחודש, מפחיתים את הסיכון לסרטן הערמונית בשליש, בהשוואה לגברים המאוננות 4 עד 9 פעמים בחודש.
אולם מחקר מ-2008, מגלה שגברים שהיו מאוד פעילים מינית ואוננו בשנות העשרים לחייהם, דווקא מצויים בסיכון גבוה יותר לסרטן הערמונית
מבחינה ביולוגית, עוצמת האורגזמה מופחתת אם הסקס מתבצע זמן קצר אחרי אוננות. אבל הדבר נכון לא רק בשל אוננות, אלא בשל כל הגעה לשיא מיני.
כשאנשים מאוננים הם מתגרים, מה שמוביל לאורגזמה אמיתית. מבחינה בריאותית, אוננות היא פעילות מינית אמיתית לכל דבר, ממש כמו סקס וגינלי, אורלי או אנאלי.
סקרים הראו כי אנשים שבזוגיות דווקא מאוננים לעתים תכופות יותר מאנשים שאינם מצויים בזוגיות.