חינם באופן רשמי: ווטסאפ תפסיק לגבות דמי שימוש

None

מאת שגיא כהן עודכן: 19.01.16, 00:15

עכשיו זה רשמי: ווטסאפ מפסיקה לגבות דולר אחד לשנה כדמי שימוש באפליקציה הפופולרית ותמשיך שלא להציג פרסומות.

 

זה שנים ארוכות שווטסאפ הייתה, באופן פורמלי לפחות, אפליקציה בתשלום. בכל סוגי הטלפונים ניתן היה להוריד את האפליקציה חינם לשנה הראשונה. לאחר מכן, המחיר היה דולר לשנה. בפועל, ווטסאפ נהגה להאריך שוב ושוב, ללא הסבר, את פרק הזמן החינמי. כך יצא שרק מעטים שילמו באמת את דמי השימוש.

 

עם זאת, ווטסאפ גם לא ייצרה הכנסות מפרסום, שכן המנכ"ל יאן קום הביע בעבר התנגדות אידיאולוגיות חריפה לפרסומות. קום אף פירסם פוסט שכותרתו "למה אנחנו לא מוכרים פרסומות", ובו פרש את משנתו בנידון. הפוסט נפתח בציטוט של הדמות טיילר דירדן מהסרט "מועדון קרב": "פרסומות גורמות לנו לרדוף אחרי מכוניות ובגדים, ולעבוד בעבודות שאנו שונאים כדי שנוכל לקנות חרא שאנחנו לא צריכים".

 

ווטסאפ, שנרכשה לפני שנתיים על ידי פייסבוק ב־19 מיליארד דולר ויש לה כיום כמיליארד משתמשים, נהנתה מהגב הכלכלי האיתן של הרשת החברתית ויכלה להרשות לעצמה לא להרוויח כסף. ובכל זאת, היא מתכננת מודל עסקי חדש: גביית כסף מארגונים ומבתי עסק שירצו לתת ללקוחותיהם שירות לקוחות דרך ווטסאפ.

 

"ככל שגדלנו, גילינו שהגישה של גביית תשלום שנתי לא עבדה", נכתב בבלוג הרשמי של ווטסאפ. "לרבים מהמשתמשים אין כרטיס אשראי והם היו מודאגים שמא יאבדו גישה לחברים ולמשפחה אחרי השנה הראשונה. באופן טבעי, אנשים תוהים אם המשמעות היא שאנו נשלב כעת פרסומות באפליקציה. התשובה היא לא. החל מהשנה הקרובה אנו נבחן כלים שיאפשרו לכם להשתמש בווטסאפ כדי לתקשר עם בתי עסק וארגונים".

 
פורסם לראשונה 18.01.16, 20:39