איגוד הטריאתלון, שהוציא בשנתיים האחרונות סכומי כסף ניכרים עבור טיפול בתביעות שהוגשו נגדו ונגד היו"ר יובל חץ, משתמש בשירותי משרד עורכי הדין שבו שותפה אם ילדיו של חץ. כמו כן צבר האיגוד חובות לספקים המתקרבים ל־700 אלף שקל. ומי כיהן כגזבר עד לפני כשלושה חודשים? מידד לוי, בן הזוג של אחותו של היו"ר.
הסוגיות הכספיות והאתיות האלה מעסיקות בימים האחרונים את פעילי הענף, לקראת הבחירות לראשות האיגוד ולוועד המנהל שייערכו בסוף השבוע. על תפקיד היו"ר מתחרה מול חץ גזבר האיגוד הנוכחי, מיכאל זיו, כאשר אלפי טריאתלטים הם שיצביעו ויכריעו.
בתחקיר "ידיעות אחרונות" שפורסם בפברואר אשתקד, התלוננו ספורטאים ופעילים בענף על התנהלותו הכוחנית של היו"ר ועל לשונו הבוטה לכאורה. על רקע זה הגיעו מספר עימותים עימו לזירה המשפטית, כמו למשל תביעת דיבה שהגישה נגדו עו"ד קרן מרץ, ותביעה ייצוגית של חבר האיגוד רן אפק. תביעות אלה עדיין מתנהלות.
גם אלופת ישראל לשעבר, פני בייסרון, מנהלת התדיינות משפטית עם האיגוד. מי שטיפל בתיקים אלה עבור האיגוד וקיבל שכר טרחה הוא משרד עורכי הדין GKH, שאחת השותפות בו היא עו"ד הילי כהן, אם ילדיו של חץ. בהתחשב בעובדה שהיו"ר גם חותם על הצ'קים, מדובר לכאורה בניגוד עניינים מובהק.
אגב, לאחרונה נסגרה בהסכם פשרה תביעה אחרת שהוגשה נגד היו"ר, שהשתמש באתר הרשמי של האיגוד כדי לתקוף במילים קשות טריאתלטית בת 14 וחצי שמתחה עליו ביקורת נוקבת. אביה של הקטינה הוא זה שפנה לערכאות, ולפי הפרסום באתר "שוונג" השבוע, נחתם הסכם פשרה על העברת עשרות אלפי שקלים למשפחתה של הנערה, תמורת סגירת התיק ושכר טרחת עו"ד.
מעבר להוצאות המשפטיות של למעלה ממאה אלף שקל, סובל האיגוד מהיעדר גוף עסקי תומך לאחר שמספר נותני חסות הפסיקו את הקשר עימו. בנוסף, במכתב ששלח באוגוסט 2015 סגן ראש מינהל הספורט, דודו מלכא, למנכ"ל האיגוד שי כרם, נמסר כי הוחלט להקפיא את פעילות האיגוד, לאחר שפניותיו של מלכא ליו"ר חץ לא זכו כלל למענה.
עו"ד הילי כהן הבטיחה שתחזור עם תגובה, אך זו טרם התקבלה. מיכאל זיו סירב להתייחס לדברים.