באיגוד הכדורסל מנסים להביא כמה שיותר מפעלים בינלאומיים יוקרתיים לישראל ולכן הגישו בקשה רשמית לפיב"א לארח את אליפות העולם עד גיל 19 בירושלים. הכוונה היא להפוך את המשחקים לחלק מאירועי 50 שנה לאיחודה של ירושלים בשנת 1967 וכבר ב-4.2 יגיע צוות של פיב"א לבדוק את האולמות בעיר, בתי מלון ועוד. הכוונה היא לקיים את המשחקים בארנה פייס בירושלים וחלקם גם באולם מלחה בין התאריכים 22-30 ביולי 2017.
באליפות העולם משתתפות 16 מדינות ובאחרונה שהתקיימה ביוון זכתה, נבחרת ארה"ב בפעם השנייה אחרי שניצחה בגמר את קרואטיה 71-79. אליפות העולם עד גיל 19 משוחקת מאז שנת 1979 ועד שנת 2007 התקיימה מדי 4 שנים ומאז נערכת כל שנתיים. ישראל מעולם לא השתתפה באליפות זו, בה זכתה ארה"ב 6 פעמים מתוך 12 האליפויות שהתקיימו.
מאיגוד הכדורסל נמסר: "האיגוד רואה חשיבות גודלה בהבאת אירועים גדולים ויוקרתיים לישראל. אנו בטוחים שכל אוהדי הכדורסל בישראל ישמחו לראות אירועים מסוג זה בארץ ומשוכנעים שהגורמים הרלוונטיים יסייעו לאיגוד לקבל את אירוח
אירועים אלו".