שרת התרבות והספורט, מירי רגב הציגה היום (א') בנס-ציונה את תוכנית "מאלפים לאלופים", כשמדובר בשלב הראשון בטיפול בתשתיות ולאחר מכן יטופל העניין של הון אנושי בספורטאי, במאמן ובמעטפת שלהם.
מדובר בתוכנית מתקנים שתוביל לשינוי ממשי בספורט הישראלי, על פי דברי השרה: "זו תשובה אמיתית לתושבי הפריפריה, לעסוק בספורט במתקנים איכותיים כמו שקיימים במרכז הארץ".
נושא נוסף הוא הרחבה דרמטית של מתקני ספורט: מעתה כבר לא יהיה תנאי לקבוצה תחרותית על מנת לקבל מתקנים. "הדבר הנכון הוא לדאוג שיהיו להם מתקנים ואז אוטומטית יביאו את הילדים והבוגרים לקבוצות תחרותיות. קיום הקבוצה הוא לא תנאי להצלחה, קודם שיהיה מתקן ואז קבוצה".
עוד הצהירה השרה על הקמת 200 מגרשי דשא סינתטי שיקראו "סחבק". הן יקומו בשכונות שבהם ניתן יהיה לשחק במגרש קהילתי, גם בשכונות במרכז, כמו למשל בקריית-משה ברחובות. "כדורגל זה ספורט עממי, המגרשים הללו ישמשו את הילדים והנוער ויסייעו לנו בעתיד דרך ועדת הכדורגל. זה מוצר חדש, נצא איתו למכרז, בשורה אמיתית".
השלב הבא יהיה הכנת תשתית אסטרטגית להצמחת ספורטאים אולימפיים ברחבי ישראל.
השרה רגב המשיכה ואמרה: "ככל שייקחו חלק יותר ויותר אזרחים בספורט, נצמיח יותר ספורטאים מצטיינים. הספורט הוא כלי לשינוי תרבותי. אנחנו ננגיש את הספורט. דין דימונה כדין לת"א, דין אריאל כדיו חיפה. היו רשויות שהיו אמורות לקבל את מתקני הספורט על פי הטוטו, אבל לא הייתה להם היכולת הכספית לשים את הכסף שהיה צריך להקים את האולם או המגרש, מעכשיו זה ישתנה".
מנכ"ל הטוטו, איציק לארי: "זו לא רק מהפכה לספורטאים, אלא לאיכות של כל אזרחי המדינה, מהפכת תשתיות של ממש. נקצה סכום שיא לטובת התוכנית הזו". מנכ"ל משרד הספורט, יוסי שרעבי: "הבשורה היא לא רק לכדורגל, אמירה שיש אולם בכל עיר, זו בשורה לכל הענפים.