פסטיבל טאלין תל אביב נבנה בעיקר סביב האישיות והאנרגיות של המנהל המוזיקלי, הכנר והמנצח האסטוני אנדרס מוסטונן; ויש הרבה אנרגיות, ככל הנראה, כי הפסטיבל השלישי, שעומד להיפתח ב-18 בפברואר - כבר מארח 350 מוזיקאים ומגוון עצום של הפקות, מופעי מוזיקה קלאסית, ווקאלית, ג'אז, אופרות ועוד ועוד.
הפסטיבל מחולק לקטגוריות. “שירת המקהלה” היא סדרת קונצרטים, שיתוף פעולה של קבוצת בארוקדה המצוינת מישראל עם מקהלת Voces Musicales האסטונית. הקונצרטים שלהם אטרקטיביים בזכות הצירוף של בארוק עם יצירות חדשניות יותר, של פארט, ובעיקר בזכות ביצועה של “דיקסיט דומינוס”, היצירה המבריקה שהנדל חיבר בגיל 22. קונצרטים אלו יתקיימו ב-22 בפברואר באולם רפפורט בחיפה, 24 בפברואר במוזיאון תל אביב, 25 בפברואר בכפר שמריהו ו-26 בפברואר באבו גוש.
“שירת החצוצרה” היא סדרת קונצרטים שחוגגת את ביקורו של החצוצרן המוערך סרגיי נקריאקוב. מוסטונן ינצח על התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון בקונצרט שהאטרקציה העיקרית בו הוא הקונצ’רטו של שוסטקוביץ’ לפסנתר, חצוצרה ותזמורת, עם הפסנתרנית מריה מאירוביץ ונקריאקוב.
חגיגת הסיום, שתתקיים ב-29 בפברואר במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, היא הפקה בבימוי מלא של “רינלדו” - אחת מהאופרות של הנדל שיש בהן הרבה מנגינות יפות אך התפרסמו בעיקר בזכות אריה מפוארת אחת. שתי ההפקות מציעות הזדמנות משמחת לאוהבי הבארוק הנוצץ והחגיגי.
פורסם לראשונה ב"בלוג מוזיקה קלאסית" של אמיר מנדל