במאי 2014 נידון ברבי לעונש מאסר בפועל של 10 שנים ושלושה חודשים במסגרת עסקת טיעון. הוא הורשע בכך שבאוגוסט 2012 דרס את סבטלנה יגודייב, שושנה יגודייב ואלכסנדרה רובינוב במעבר חצייה בנתניה. לאחר התאונה הוא המשיך בנסיעה, נטש את מכוניתו ונמלט ברגל. לאחר מכן פנה לאדם אחר על מנת שיסגיר את עצמו ויטען שהוא היה הנהג. לאחר התאונה הסתתר ברבי ונעצר בבניין באזור התעשייה בעיר לאחר חיפושים נרחבים של כמה ימים.
כעת הגיש ברבי עתירה לבית המשפט שבה הוא מבקש לחייב את שב"ס לאפשר לרופא שיניים וכירופרקטור להיכנס לתאו על מנת לטפל בו. לטענתו הוא אסיר למופת, כלוא באגף נקי מסמים, משולב בהליכים טיפוליים וסיים כל תוכנית טיפול מוצעת. "אני מוכן להתנדב באופן יזום וליטול חלק בהליכים שונים כדוגמת אור ירוק", הוסיף.
אך לא תתפשר על איכות המתנדבים שמסמלים את ערכי הנתינה והערבות ההדדית למען המאבק בתאונות הדרכים".
רודי יגודייב, בנה של סבטלנה ז"ל, מסר בתגובה: "אם מנכ"ל אור ירוק היה מקבל אותו זה היה סימן שהוא החליק על הראש. זה נראה לי הזוי, לא אמיתי. משהו פה מסריח. זו עוד אחת מהתחבולות של עורכי הדין שלו. הוא בטח עושה את זה בשביל לקצר לעצמו את תקופת המאסר ולשנות את התדמית שלו. אבל תפוח רקוב נשאר תפוח רקוב".