בלי מעצבי־על: בוטיק של בשמים נפתח בת"א

None

שושנה חן עודכן: 14.03.16, 00:15

יבואנית הקוסמטיקה והבישום הגדולה, חברת שסטוביץ, נכנסה לתחום בשמי הנישה. החברה פתחה בנווה צדק שבתל־אביב את החנות "אינדיבידואל קבינט דה פרפיום". "מדובר במגמה החזקה והמעניינת ביותר כיום בעולם הבישום", מסביר גיא שסטוביץ, דור שלישי במשפחה ומנהל פיתוח עסקי בקוסמטיקה בקבוצה. החנות הוקמה בעקבות הרצון של הדור החדש לייצר זהות עצמאית ולהתנתק מהמוכר והצפוי, אבל גם בשל הצורך להתרחב לתחומים משוחררי מלחמות מחירים. שסטוביץ (27) התוודע לתופעה עוד בתקופת לימודיו במילאנו. תחום בשמי הנישה אחראי לכ־3% ממכירות הבשמים בעולם, ונחשב לתחום הצומח במהירות הגבוהה ביותר.

 

עולם בשמי הנישה מבדל עצמו בכך שהמותגים ייחודיים לו ואינם קשורים לבתי מעצבים. הניחוחות יותר ממוקדים והרכיב הדומיננטי מורגש בצורה יותר מובהקת. לצד הפרחים וההדרים, שהישראלים אוהבים, יש ריחות שלא תמצאו במגוון סטנדרטי כמו עור, עצים, או מור ולבונה. האריזות והבקבוקים מעוצבים באיפוק. בחנות המוקפדת והמעוצבת הצגת הבישום "פלצנית" משהו ומזכירה מה שעשתה נסטלה עם הבוטיקים לקפה. שולחן שמשטחו גזע עץ ענק מוצב במרכז. על מגשי נירוסטה מונחים ניירות ואריגים להרחה וגם מכלים עם פולי קפה.

 

הריחות, כולם "או דה פרפיום", שורדים על העור זמן ממושך יחסית. כל הבשמים הם יוניסקס. המחירים נעים בין 400־1,700 שקל לבקבוק. מחירים לדוגמה: פורטיס של Liquides Imaginaires (הנמכר ביותר): 788 שקל ל־100 מ"ל. Tokyo Bloom (בושם ירוק אביבי): 399 שקל ל־100 מ"ל.

 

כתובת: שבזי 40 פינת פינס, ת"א.

 
פורסם לראשונה 13.03.16, 20:17