נבחרת הג'ודו תתחרה תחת הדגל הישראלי

יו"ר האיגוד משה פונטי החליט שלא להתחרות בטורקיה תחת דגל ההתאחדות הבינלאומית. האיגוד יממן יציאה של שני מאבטחים ישראלים

נדב צנציפר פורסם: 31.03.16, 09:57

למרות ששקלה תחילה לבקש להתחרות תחת דגל התאחדות הג'ודו הבינלאומית, יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, החליט בסופו של דבר שהנבחרת תתחרה בגראנד פרי סמסון בטורקיה תחת הדגל הישראלי.

 

האיגוד איחר בבקשה לאבטחת הנבחרת ולכן החליט לממן בעצמו יציאה של שני מאבטחים למשלחת. יש לציין, כי בימים האחרונים ומאז הפיגוע באיסטנבול בו נהרגו שלושה ישראלים, ישנו גל של ביטולי תחרויות בטורקיה. בין היתר הועברה תחרות מבחן לאולימפיאדה בטניס-שולחן מאיסטנבול לשבדיה.

 

צילום: אורן אהרוני
רוני שוורץ. אחת מחמשת הספורטאים שייצאו לטורקיה (צילום: אורן אהרוני)

 

בתחרות בסמסון תוכננו להתחרות תחילה 15 ג'ודוקא ישראלים, אבל בסופו של דבר הוחלט לשלוח משלחת מצומצמת בת חמישה ספורטאים: טומי ארשנסקי, רוני שוורץ, קמילה מינקאווה ושירה ראשוני יחד עם פונטי ומאמן נבחרת הנשים, שני הרשקו. הנבחרת תצא לטורקיה היום ותעזוב אותה כבר בשעות המוקדמות של יום שבת.