ירידות בוול סטריט; אלרגן נפלה ב-14.9%

הנפט התחזק ב-0.5% למחיר של 35.89 דולר לחבית. דאו ג'ונס ירד ב-0.8%, נאסד"ק ב-1%. דיסני ירדה ב-1.7% לאחר פרישת מנהל התפעול. עדכון משטר המס בארה"ב מעמיד את עסקת אלרגן-פייזר בסימן שאלה

אמיר רוזנבאום, כלכליסט פורסם: 05.04.16, 23:30

המסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב (ג') בירידות שערים. מדד S&P 500 רשם את הירידה היומית החדה שלו זה חודש. 

 

מדדי המניות והסחורות

דאו ג'ונס ירד ב-0.75% ל-17,603 נקודות, נאסד"ק ירד ב-0.98% ל-4,843 נקודות, ו-S&P 500 ירד ב-1.01% ל-2,045 נקודות.

 

הנפט ננעל היום (ג') בעליות. החוזים למסירה בחודש מאי של נפט מסוג WTI נקבעו על מחיר של 35.89 דולר לחבית. מדובר בעלייה של 19 סנט, או 0.5%.

 

נעילה באירופה: מדד דאקס הגרמני ירד ב-2.6%, קאק הצרפתי ירד ב-2.2%, פוטסי הבריטי ירד ב-1.2%.

 

הבורסה ביפן ננעלה בירידות חדות. מדד ניקיי השיל 2.4% מערכו. המסחר באסיה התנהל על רקע דבריו של הנגיד היפני, הארוהיקו קורודה, שאמר בפרלמנט כי יפעל במהירות להגברת ההקלה הכמותית, וזאת במידת הצורך.

 

לאחר שהבנק המרכזי של יפן הוריד בפברואר את הריבית על חלק מהפקדונות בבנקים במדינה לרמה של 0.1%-, שב קורודה על עמדתו, ולפיה יש אפשרות לביצוע צעדים נוספים, כמו המשך הורדת הריבית לעומק הטריטוריה השלילית, הגברת מדיניות רכישת הנכסים, או שילוב של שניהם.

 

ברקע עליית מחיר הנפט

המשקיעים ממתינים לדו"ח המלאים של ארה"ב שיתפרסם מחר (ד'). כמו כן, הסוחרים מקווים שיצרניות מרכזיות, ובהן רוסיה וסעודיה, יסכימו להקפיא את מכסת הייצור בפגישה שתיערך מאוחר יותר החודש. מספר חביות הנפט גדל ב-2.9 מיליון בשבוע שהסתיים ב-1 באפריל.

 

עם זאת, תפוקת הנפט ברוסיה עלתה לרמה הגבוהה ביותר מזה 30 שנה, נתון שמגדיל את הספקות בדבר קבלת החלטה בישיבת יצואניות הנפט בדוחא ב-17 באפריל, להקפיא את התפוקה ברמות של ינואר. רוסיה הפיקה בחודש מרץ 10.91 מיליון חביות ליום, רמת התפוקה היומית הגדולה ביותר שנרשמה במדינה מאז 1987, בעת דמדומי המשטר הקומוניסטי (אז נרשמה ברוסיה הפקה של 11.5 מיליון חביות ביום).

 

"נראה שעל אף הקושי שיש לה עם מחירי הנפט הנמוכים, רוסיה ממשיכה להיאבק בכל כוחה. הפגישה של 17 באפריל בדוחא תעמוד עכשיו במוקד העניין. הורדה ברמת התפוקה היא לחלוטין בגדר חלום, אבל כרגע אפילו התקווה לקבלת החלטה על הקפאה נראית כלא מציאותית", אמר היום איפק אוזקארדסקיה (Ipek Ozkardeskaya), במסגרת סקירת London Capital Group.

 

ברקע המסחר

קרן המטבע הבינלאומית הזהירה אתמול כי כלכלות מתעוררות, בראשן סין, עלולות להוביל להתפשטות של פחד בשוקי ההון, וכתוצאה מכך יפגעו הביצועים של הבורסות בארה"ב ובמדינות מפותחות אחרות.

 

בדו"ח שפרסמה אתמול על יציבות שוקי ההון העולמיים, ציינו כי מידת ההשפעה של אירועים בשווקי המניות המובילים בכלכלות המתעוררות על הכלכלות המפותחות, עלתה ב-28% מאז המשבר הפיננסי של 2008, כך על פי החישובים של קרן המטבע. "לסין יש יכולת מיוחדת להצית תנודות בשווקים של מדינות אחרות" ציינו בקרן.

 

לדברי אנשי הקרן, "הצמיחה העולמית הפגיעה מובילה לכך ששינויים ותנודות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם משפיעים יותר על הנעשה בוול סטריט מאשר המתרחש בפועל בערים במדינה".

 

נתוני מאקרו שפורסמו בארה"ב

מספר המשרות שנפתחו בארה"ב בחודש פברואר עמד על 5.45 מיליון, מול 5.6 מיליון בינואר. למרות הירידה, מדובר עדיין ברמה גבוהה מאד של משרות חדשות, השנייה בגודלה מאז יולי 2015.

 

הפתעה לטובה במדד מנהלי הרכש של ענף השירותים בארה"ב שעלה בחודש מרץ ל-54.5 נקודות, מעל צפי הכלכלנים שעמד על כ-54 נקודות ומול 53.4 נקודות בפברואר.

 

מניות מובילות

מנהל התפעול הראשי של דיסני, טום סטאגס (Tom Staggs) הודיע על פרישתו מהתפקיד. סטאגס נחשב ליורש הצפוי של המנכ"ל רוברט איגר (Robert Iger), אך לאחר הודעת הפרישה נשמעו הערכות לפיהן נודע לו שהדירקטוריון הרחיב את החיפוש למועמדים נוספים. דיסני ירדה ב-1.7%.

 

טסלה בנתוני מכירות חלשים לרבעון הפותח של 2016: החברה מכרה ברבעון הראשון 14,820 מכוניות, גידול של 50% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2015. הנתונים לא עמדו בתחזיות, שעמדו על כ-16,000. החברה מייחסת את הנתון המאכזב בשל מחסור בחלקים לייצור מודל X. החברה הודיעה כי היא מתחייבת שמחסור כזה לא יחזור על עצמו בייצור המודל החדש טסלה 3, שהושק השבוע וזכה לביקושי שיא.

 

סימני שאלה סביב עסקת המיזוג בין אלרגן לפייזר, לאחר שמשרד האוצר האמריקאי הכריז אמש על שורת צעדים בכדי למנוע מחברות להתחמק מתשלום מס. אלרגן נפלה ב-14.9%, פייזר עלתה ב-2.1%.

 

חברת התעופה יונייטד קונטיננטל הגיעה להסכם שכר ל-5 שנים עם 30 אלף עובדי חטיבת מכונאי המטוסים של החברה. העובדים יזכו לתופסת שכר של 30% לאורך תקופת ההסכם.