העיתון הגרמני "בילד" מדווח שהמודיעין הגרמני קיבל מידע מעמיתיו באיטליה שלפיו לדאעש יש תוכניות קונקרטיות לביצוע המתקפה המדוברת, והאיום נשקף במיוחד לחופי ספרד, צרפת ואיטליה. המקור שסיפק את המידע טוען שדאעש מתכנן לחמש את המחבלים שיתחזו למוכרי גלידה ומזכרות בחגורות נפץ, ולהטמין פצצות בחול ומתחת למיטות שיזוף בחופים. ברגע האמת ישתמשו בהן המחבלים, ויעשו שימוש גם בנשק אוטומטי.
התוכנית של דאעש מזכירה פיגועי זוועה שכבר אירעו בשנה האחרונה באפריקה, ובראשם מתקפת הטרור בחוף בתוניסיה בשנה שעברה, אז נרצחו 30 בני אדם, רובם אזרחים זרים, ועוד עשרות נפצעו. בחודש שעבר אירע פיגוע דומה בחוף השנהב, כשמחבלים פשטו על אתר תיירות פופולרי לחופי הים וטבחו בנופשים, כולל בילדים.
האזהרות של גורמי המודיעין האירופים באות פחות מחודש אחרי מתקפת הטרור בבריסל שבה נרצחו יותר מ-30 בני אדם, וכשהכוננות ברחבי אירופה גבוהה. בצרפת יש
כוננות מיוחדת כיוון שבקיץ תארח המדינה את אליפות אירופה בכדורגל יורו 2016, והמוני אוהדים צפויים להגיע אליה מרחבי היבשת כולה.