בדמינטון: מישה זילברמן זכה באליפות ישראל

בתחרות האחרונה שלו בארץ לפני ריו, זכה המדורג ראשון בתואר מקומי נוסף והשלים דאבל, כשניצח גם בזוגות מעורבים יחד עם אימו. דנה דנילנקו בת ה-15 זכתה אצל הנשים

אורן אהרוני פורסם: 20.05.16, 18:25

מלך המגרש. שחקן הבדמינטון מישה זילברמן, זכה היום (ו') באליפות ישראל שנערכה בנס ציונה, שהיא התחרות האחרונה שלו בארץ לפני הופעתו השנייה ברציפות במשחקים האולימפיים.

 

זילברמן לא התקשה להשיג שני ניצחונות קלילים בסיבובים המוקדמים, אך חובט הבדמינטון המדורג 1 בארץ נתקל ביריב קשה בחצי הגמר, דניאל צ'סלוב, המדורג 3. צ'סלוב ניצח את זילברמן במערכה הראשונה 15:21, אולם במערכה השנייה חש ברע, סבל מסחרחורות ונזקק לטיפול.

 

צילום: שחר גרבר
זילברמן עם עוד גביע לארון (צילום: שחר גרבר)

 

לאחר שקם וחזר לשחק, כבר לא היה טוב כמו במערכה הראשונה והוא הפסיד 21:11 ו-21:13 בשתי המערכות הבאות, ן-1:2 בסיום.

 

בגמר ניצח זילברמן 0:2 (14:21, 15:21) את המדורג 4, אריאל שאינסקי והשלים דאבל כששמר גם על התואר בזוגות מעורבים ביחד עם אימו שהיא גם המאמנת שלו, סווטלנה זילברמן. הזילברמנים ניצחו 0:2 את שאינסקי ודנה דנילנקו.

 

אותה דנילנקו, עוד לא בת 15, הדהימה כשניצחה בגמר הנשים את האלופה המכהנת, דנה קוגל, 1:2 והוכתרה לאלופת ישראל. קוגל איבדה את התואר גם בזוגות נשים, ביחד עם יאנה מולודצקי, לאחר הפסד 2:1 לאחיות אלינה ויובל פוגץ'.