פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
הליך הפינוי באותו יום נמשך שעות ארוכות ולווה בהפרות סדר של עשרות נערים, חלקם רעולי פנים, שהציתו מטעים סמוכים של תושבים פלסטינים ויידו אבנים אל עבר כוחות הביטחון. במהלך האירוע הותקף קצין צה"ל על ידי כמה נערים. אחד מהם, בן 17 שהתגורר באותה תקופה ביישוב עתניאל, נעצר בידי שוטר מג"ב בעקבות חשד להשתתפות בתקיפה. לאחר שעבר חקירה שוחרר הנער למעצר בית ולבסוף המדינה החליטה לא להגיש נגדו כתב אישום בשל התיישנות.
לימים הגיש הנער תלונה למח"ש בטענה שנעצר בכוח על לא עוול בכפו, אך תיק החקירה נגד אותו שוטר מג"ב נסגר מחוסר ראיות, וערר שהוגש על כך נדחה. לפיכך, ב-2012 הוא החליט לתבוע לפיצויים מהשוטר והמדינה, ותיאר מעצר שווא אלים שבמסגרתו גרר אותו השוטר אל עבר הג'יפ המשטרתי ללא כל סיבה, לעיני אמו ואחיו, וגרם לו לחבלות ולדימום.
הנער הכחיש שלקח כל חלק בהתפרעויות, וסיפר כי הגיע למקום יחד עם אמו כדי לחפש את אחיו הצעיר ולאתר תפילין שנפלו בין הריסות בית הכנסת שנהרס. לטענתו, הוא עמד ללא ניע כשהשוטר לפתע הפיל אותו ארצה והחל לגרור אותו.
המדינה ביקשה להכיר בחסינות השוטר מפני התביעה בהיותו עובד ציבור ובית המשפט קיבל את בקשתה, כך שהתביעה התנהלה נגדה בלבד. המדינה הכחישה את גרסת התובע לאירועים, וטענה כי נעצר עקב חשד סביר להשתתפות בהפרות סדר. הקצין שהותקף זומן לעדות שבמהלכה זיהה את התובע כאחד מתוקפיו.
השופטת מיכל שרביט התרשמה לחיוב מעדותו של הקצין, שגרסתו נתמכה בעדותו של חייל נוסף ובסרטונים שבהם הוא נראה עם מדים קרועים. לעומת זאת, עדותו של התובע ואמו הייתה רוויית סתירות. כל אחד מהם מסר גרסאות שונות לגבי השתלשלות האירועים, ובעקבות זאת הגיעה השופטת למסקנה שהמעצר נעשה על יסוד חשד סביר למעורבות התובע בהתפרעויות.
השופטת הוסיפה כי הסרטונים המתעדים את האירוע מעידים על כך שבניגוד לטענתו, התובע כן התנגד למעצר וסירב ללכת עם השוטר בכוחות עצמו.
עם זאת, החל משלב מסוים נראה התובע מבקש לעמוד על רגליו בגפו. למרות זאת, השוטר לא נענה לו והמשיך לגרור אותו בכוח ומהירות על גבי הקרקע רצופת האבנים, ונראה היה שגבו מדמם. עוד הבחינה השופטת כי השוטר ריתק אותו אל הקרקע לפני שהועלה לג'יפ. פעולות אלה, פסקה, מעידות שהשוטר אכן השתמש בכוח בלתי סביר כנגד הצעיר.
משכך, ואף שהמעצר עצמו היה חוקי, השופטת הורתה למדינה לפצות את הצעיר ב-20 אלף שקל על הנזקים שנגרמו לו בעקבות אלימות השוטר. המדינה תישא גם בשכר טרחת עורך דין ובהוצאות משפט בסך 4,000 שקל.