זה היה דרמטי ומותח אבל בסיום דו קרב פנדלים ריאל מדריד הוכתרה בפעם ה-11 כאלופת אירופה אחרי שניצחה 3:5 את יריבתה העירונית אתלטיקו מדריד (1:1 בתום 120 דקות). כריסטיאנו רונאלדו, מי אם לא, כבש את הפנדל המכריע, אחרי שחואנפראן מאתלטיקו בעט קודם לכן לקורה.
מיד לאחר הניצחון, אוהדי ריאל גדשו את כיכר סיבלס המפורסמת במדריד וחגגו כש-3,000 שוטרים שמרו על הסדר. כיאה לאלופים השחקנים נכנסו לכיכר באוטובוס כשהם מציגים את הגביע לראווה וזוכים לתשואות עזות מהמוני האנשים במקום.
צפו בחגיגות בחדר ההלבשה
כריסטיאנו רונאלדו הנרגש אמר בסיום: "פנדלים זה כמו הגרלה, הראינו ניסיון וזה היה לא ייאמן. לילה פנטסטי ומרשים. אנחנו ממש שמחים. גמרים הם תמיד קשים והקרבנו המון. ידעתי שאבקיע את הפנדל המנצח ואמרתי לזידאן שייתן לי לבעוט חמישי, הייתי מלא ביטחון. אני רוצה לחלוק את השמחה הזו עם כל אוהדי ריאל. זידאן עושה עבודה פנטסטית, הוא צנוע ואני שמח בשבילו".
על כך שסיים את העונה כמלך שערי המפעל אמר רונאלדו: "המטרה הייתה קודם כל לזכות בליגת האלופות ורק אחר כך לסיים כמלך השערים. זו העונה השביעית בה אני מבקיע יותר מ-50 שערים (בכל המסגרות), הראשון בהיסטוריה שעושה את זה".
גארת' בייל שנראה סוחב רגל במהלך המשחק נשמע נרגש מאוד בסיום: "אני לא יכול להרגיש כמעט דבר, אבל איזו תחושה נפלאה. אי אפשר
לתאר איך זה מרגיש, הבחורים נתנו את הכל. המועדון והאוהדים היו נפלאים במסע הזה. אנחנו קצת מצטערים בשביל אתלטיקו, אבל גמר זה גמר והגיע לנו לנצח".
סרחיו ראמוס: "זה הגמול שמגיע לנו על כל העבודה הקשה. ידענו שיש לנו הזדמנות לעשות היסטוריה".
זינאדין זידאן, שהשלים זכייה בתואר כמאמן וכשחקן והפך למאמן הצרפתי הראשון שזוכה באליפות אירופה, אמר: "נלחמנו עד הסוף והגיע לנו לזכות. עבדנו קשה מההתחלה ועד הסוף עד שהשגנו משהו גדול".
מאמן אתלטיקו מדריד, דייגו סימאונה: "זה כישלון להפסיד פעמיים בגמר, אף אחד לא זוכר את מי שסיים במקום השני. עכשיו צריך לתת לפצעים להגליד בבית". על עתידו במועדון: "אחשוב על זה".