ערב המשחק, בארצות הברית מדברים על הנאום שנשא טיירון לו בחדר ההלבשה רגע לפני המשחק החמישי בסדרה. "פתחתי טלוויזיה וראיתי תכנית על מלחמת האזרחים", אמר לו, שהשתמש בהיסטוריה העקובה מדם של ארה"ב כהשראה עבור חניכיו. "מה שתפס את תשומת הלב שלי זה הדרך בה הלוחמים נערכו לקרבות. אלו שעמדו בקו הראשון ידעו בוודאות שהם עומדים למות ועדיין, הם הקריבו את עצמם למען החברים שלהם ולמען המולדת שלהם". לשחקני קליבלנד אמר לו: "כשאתה בקו הראשון, אתה חייב להיות מוכן למות. כולם בחדר ההלבשה הזה צריכים להיות מוכנים להיות בקו הראשון".
לו לא עצר כאן, ועבר גם לעולם הספרות האמריקאית: "שני הרגעים החשובים ביותר בחייו של אדם הם: הרגע בו הוא נולד והרגע בו הוא מגלה מה הסיבה שהוא נולד", ציטט לו את הסופר מארק טוויין, "ואני חושב שנולדנו כדי להיות אלופים. יש לנו דרך קשה לכבוש, אבל אנחנו יכולים לעשות את זה". לו אינו מאמין גדול בנאומי ציונות. על פי עדויות, ברוב המקרים הוא לא אומר כלום לשחקניו רגע לפני העלייה לפרקט. "הפעם הרגשתי צורך", הודה המאמן, "אני לא יודע מאיפה הגיע הציטוט של מארק טוויין. אני מכיר אותו וזה פשוט יצא. ברגע שאמרתי את זה, קווין לאב ישר ידע במי מדובר".
לברון ג'יימס אהב את הגישה של מאמנו: "הדברים שלו הדהדו בקול רם וברור בחדר ההלבשה. עבורנו כקבוצה, מישהו קר רוח שכזה שעוזר לנו להישאר בתוך הרגע זה משהו חשוב מאוד, במיוחד עבור השחקנים הצעירים".
לו לא אמר אם הוא מתכנן נאום דומה לקראת המשחק השישי אבל הוא דאג להשאיר דברים בפרופורציות: "פעם נתתי נאום דומה לפני משחק והפסדנו, אז שאף אחד לא יחשוב שהכול תלוי בזה".
