המרדף שהשתבש: חזירי יבלות נגד ברדלס
מה קרה לשני גורי ברדלס שהחליטו להסתער על חזירי יבלות? כיצד מתמודדים אריות נגד 60 צבועים נקודים רעבים? האם ג'ירפות צדות בלהקות? הצצה לעולם הטבע המופלא של אפריקה בשיתוף עם מגזין הטבע הבינלאומי "Africa Geographic"
ארז ארליכמן
פורסם: 03.07.16, 00:08
במהלך טיול ספארי במסאי מארה בקניה צפו המטיילים באחת מלהקות האריות המפורסמות באזור, מסתערות על להקת צבועים נקודים עצומה, שמנתה כ-60 פרטים. הצבועים ניסו לגנוב לאריות תאו שצדו במהלך הלילה.
האריות ניזונו מהטרף במשך שעות החשיכה, אך כשהגיע הבוקר וחלק מחברי להקת האריות התרחקו מעט כדי לשתות מים ולנוח, הגיעו עשרות צבועים נקודים, תנים שחורי גב ונשרים כדי לנסות ולטרוף את שאריות הפגר. האריות נותרו במיעוט לאחר שכ-60 צבועים הקיפו אותם וקרעו את הפגר לחתיכות. חלק מהצבועים החלו לרדוף אחרי לביאה וגור, אך היתרון של הצבועים לא נמשך זמן רב כשהגיעה התגבורת.
לסיפור המלא
טיול ספארי בקניה הפגיש מספר מטיילים עם משפחה של אם וארבעה גורי ברדלס (צ'יטות). הגורים הבחינו בשני חזירי יבלות והחלו לרדוף אחריהם. שני הברדלסים הצעירים והלא מנוסים, נטשו את האם שבחנה אותם מרחוק. הגורים לא היו מודעים לסכנה בניסיון של ציד חזירי יבלות. לאחר מספר מאבקים בין הברדלסים לחזירי היבלות, היוצרות התהפכו.

צילום: Charlotte Clare Rhodes (צילום: Africa Geographic)
החזירים שהיו אמורים להוות טרף לברדלסים, החלו להסתער לעבר הגורים שהבינו במהירות את הטעות ונסוגו לאחר בריצה מהירה הישר לעבר המטיילים שצפו בהם מרכבי השטח.
לסיפור המלא
לביאה רעבה איתרה פגר של היפופוטם צעיר בשמורת טבע בנמיביה. היא הגיעה אליו מעט מאוחר, לאחר שמספר תנינים החלו לאכול ממנו ודחקו את הפגר אל גדות הנהר.

צילום: Isak Pretorius - Africa Geographic (צילום: Africa Geographic)
הלביאה שהמתינה בין השיחים, ניצלה את ההזדמנות והסתערה לעבר הפגר. היא הצליחה לגרש כחמישה תנינים, אך אחד נותר ונאבק עימה על השלל. מי ניצח?
לסיפור המלא
תיירת בטיול בספארי בדרום אפריקה היתה בטוחה כי הג'ירפות הן למעשה חיות טרף שצדות בלהקות בדומה לאריות או צבועים. היא היתה משוכנעת כי המדריך שליווה את הקבוצה, מטעה את שאר המשתתפים בטיול, במיוחד לאחר שהגיעו בסמוך לשתי ג'ירפות, כשכרסמו שלד של חיה כלשהי לאחר שנטרפה.

צילום: Andrew Morgan sephiri tours - africa geographic (צילום: Africa Geographic)
לדברי המדריך, הג'ירפות הן חיות צמחוניות ולמעשה הן מוצצות או לועסות עצמות כדי לספוג סידן וזרחן, מינרלים חשובים לתפקוד הגוף. לדבריו, ג'ירפות בדומה לזברות, אימפלות ואפילות צבים תועדו לועסים או מוצצים עצמות, בעיקר באזורים מוכי בצורת.
לסיפור המלא
תיעוד מרהיב של חיות בר בקניה (צילומים: Federico Veronesi)

(צילום: Africa Geographic)
קרקל במסאי מארה (צילום: Federico Veronesi) להגדלה

(צילום: Africa Geographic)
שישה ברדלסים צעירים בשמורת המסאי מארה בקניה. (צילום: Federico Veronesi) להגדלה

(צילום: Africa Geographic)
צבוע נקוד באגם בקניה (צילום:Federico Veronesi) להגדלה
(צילום: Africa Geographic)
נמר על עץ בגשם בקניה (צילום: Federico Veronesi) להגדלה