פרקליטות מחוז צפון הגישה את האישומים נגדם לבית המשפט המחוזי בנצרת, בגין ביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ ותמיכה בארגון טרור וכן בגין ביצוע עבירות בנשק.
מכתב האישום שהגיש עו"ד עמוס דניאלי, עולה כי משנת 2014 ועד למעצרו של אל פתאח ביוני 2016, הוא תמך בארגון דעאש ונהג לגלוש לאתרים הקשורים לארגון, לצפות בסרטוני תמיכה בו ושוחח עם חבריו על אפשרות להתגייס לארגון בסוריה. באמצעות אפליקציית "טלגרם" הוא העביר תמונות של דגל הארגון, לוחמים בארגון ופרסומים בעניין הארגון ופעילותו.
לאחר מכן פתאח קשר בפייסבוק עם מי שהציג עצמו כפאדי שחאדה מעזה. השניים שוחחו על סרטון שפרסם פאדי, ועוסק בפיגוע התאבדות שביצע פעיל דאעש בעיראק.
בתחילת 2015 הכיר הנאשם בפייסבוק אדם שהציג את עצמו כמוחמד עבדאללה מירושלים. השניים נפגשו במסגד אל אקצא בעיר, ולאחר מכן המשיכו לעמוד בקשר באמצעות פייסבוק. בהמשך עדכן עבדאללה את אל פתאח כי הסתנן מישראל לסוריה והתגייס לדעאש. הוא ציין בפניו כי הוא משמש בסוריה כ"לוחם אינעימאסי", מי שתפקידו לשאת חגורת נפץ ולהפעילה כשיידרש.
עבדאללה הפציר בו להצטרף לדעאש בסוריה, ועבד אל פתאח עדכן אותו כי הוא עתיד להתחתן, והציע את האפשרות כי ייסע לטורקיה יחד עם אשתו באמתלה של ירח דבש, ומשם יגיע לסוריה. עבדאללה הסכים והנחה אותו לצור עמו קשר לכשיגיע לאיסטנבול על מנת לדאוג שפעילים מטעם הארגון יחברו אליו ולאשתו לעתיד, ויאספו אותם לעיר רקה.
מכתב האישום נגד ארביעי עולה כי הוא החזיק בביתו אקדח ותחמושת. את חלקה מכר, ואת האקדח מסר. הוא תמך בדאעש באמצעות העברת סמלי הארגון ותמונות הקשורות בו, וכן תכנן להצטרף לשורותיו בסוריה. גם הוא נעזר בפייסבוק וב"טלגרם" כדי ליצור קשרים עם חברי הארגון, להביע בו תמיכה, להפיץ את מסריו ואת סמליו. ב"טלגרם" שלח לחברו תמונה של לוחמי דעאש, ולצדה כתב: "מי ייתן ואהיה שהיד".
הוא ניסה ליצור קשר עם עם פעיל דאעש שמסייע לחפצים בכך להצטרף לארגון באמצעות הסתננות לטורקיה ומעבר לסוריה. בתחילת 2016 שיתף ארביעי את אשתו ואמו בתוכניתו לצאת לסוריה ולהצטרף לדעאש, אך הן הביעו את התנגדותן.