הבוקר פורסם כי המשטרה חושדת ששליסל פעל מהכלא לפגוע במשתתפי המצעד, ובשיחת טלפון שהוקלטה ניסה לשדל את אחיו מיכאל לעשות זאת. שליסל הועבר לחקירה בימ"ר. אחיו טען בתגובה שלא רק שלא נענה לפנייה, אלא גם הביע הסתייגותו מהמעשה.
שליסל מרצה עונש מאסר בכלא בגין רצח שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים בשנה שעברה ובגין פציעת משתתפים נוספים. הוא הובא היום בפני בית משפט השלום בירושלים שהאריך את מעצרו.
האב אליעזר שליסל אמר מחוץ לאולם בית המשפט: "הייתי רוצה לחבק את ההורים של שירה בנקי. כולנו היינו בהלם מכך שישי רצח אותה, כמו כל עם ישראל. זה מאוד כאב למשפחה, ואנחנו בטוחים גם שכואב לישי. שמענו את זה גם ממנו בפירוש. הוא לא התכוון ממש להגיע לכזאת תוצאה. אבל מכאן להיכנס לפניקה מוחלטת של המשטרה ולהתנכל לבני משפחה שלמה שלא קשורים בכלל? הוא היה במעצר, חלקם לא ראו אותו, לא שמעו. אני לא ביקרתי אותו, לא דיברתי איתו שום דבר".
האח מיכאל שליסל נעצר אתמול ומעצרו הוארך עד מחר (שישי). בנוסף עוכבו בני משפחה נוספים, אולם הם שוחררו תחת הרחקה ממקום המצעד.
עו"ד איתמר בן גביר, המייצג את מיכאל שליסל: "התמונה היום מתבהרת וברורה. כנגד מרשי אין דבר וחצי דבר. מדובר בעלילה והתנכלות רק בגלל השם שליסל. לגבי ישי שליסל, הטענה היא שהוא התקשר בשיחות טלפוניות וקרא לאנשים להפגין ולמחות - להבנתי אנחנו עדיין חיים במדינה דמוקרטית. אם המשטרה צודקת זו היתה הצדקה לוועדת חקירה נוספת. אם המשטרה שהקשיבה לו לשיחות נתנה לו להמשיך בהן, אותה צריך לבדוק".
מפקד מחוז ירושלים, ניצב יורם הלוי: "סיכלנו ומנענו כוונות לפגיעה בחיי אדם במהלך המצעד. המצעד יתקיים כמתוכנן וללא שינוי".