אני אוהב מתוק, אוהב מאוד מאוד. אני אוהב את הממתקים הפשוטים האלה שמוכרים בקיוסקים, אני אוהב שוקולד בכל הצורות, אני משוגע על גלידות, על סורבטים, אוהב קינוחים מושקעים במסעדות יוקרה, ומטורף על כנאפה, על מלבי ועל הממתקים של המטבח הערבי.
עד כאן סגרנו את עניין האהבה שלי למתוק. אבל מה שאני פחות אוהב זה להכין קינוחים - כלומר כל העניין הזה של למדוד, לשקול, לוודא שלא טעיתי בחמישה גרם, ולבדוק שהשוואת הטמפרטורות בין החלב הלוהט לביצים הקרות בוצעה בהצלחה.
מבחינתי כל זה יכול לגרום לי להשתגע. הפיוז שלי קצר, ואני לא מסוגל להשקיע כל כך הרבה זמן במדידות ושקילות. ההבדל בין קונדיטוריה לבין לקחת מחבת לשים בה שמן זית להקפיץ שום, עגבניות, לזרוק פנימה כמה נתחי דגים, מלח, פלפל, לקרוע חתיכת לחם ולהתחיל לאכול, הוא תהומי, למרות שרוב האנשים חושבים שטבח וקונדיטור זה די דומה. קונדיטוריה היא עסק של מדע מדוייק - כנראה שאם תפספס בחמישה גרם של ג'לטין הקרם לא יתייצב, ואז הלך לך הקינוח.
עם אוכל הרבה יותר קל לי, אפשר לטעות באוכל, ואפשר לתקן, ואני חושב שהאינטואיציה עובדת חזק שמבשלים. גם אם חסרה לכם שן אחת של שום או בדיוק נגמר לכם הטימין, רוב הסיכויים שהמתכון ייצא לכם טעים.
אבל כשאני כבר נכנס למטבח ומכין קינוחים הם יהיו קינוחים אחרים, כאלה שאני יכול קצת לטעות בהם ואף אחד לא ירגיש, או קינוחים שיש בהם קיצורי דרך. אני אוהב מעט חומרי גלם, ושאף אחד לא ישלח אותי לקנות מקל וניל ממדגסקר, פולי טונקה, או 150 גרם גלוקוז. יש המון דרכים להכין קינוחים מדהימים עם מעט חומרי גלם, ותתפלאו אבל אחד הקינוחים הכי מפורסמים בעולם מורכב משלושה מרכיבים: קרם ברולה מורכב מביצים, חלב וסוכר. זה הכל. אותו הסיפור עם קרם פטיסייר, קרם קרמל, אנגלז וכל הקינוחים הקלאסיים הטעימים שנולדו לפני מאות שנים שהיו מעט חומרי גלם בשוק.
אחד הטריקים שאני הכי אוהב לעשות הוא לעבוד עם פירות. זה אחלה קיצור דרך שלא מצריך ממני זמן עבודה. תצלו קצת אפרסקים עם חמאה, תוסיפו גלידה טובה ויש לכם קינוח. קחו קוביות של מלון טרי ותמיסו שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ותאמינו לי לא תשכחו את הטעם.
הפעם הלכתי עם פרי שהוא בשיא העונה - תאנים. הן טעימות ומתוקות, והטיפ הכי גדול שאני יכול לתת לכם עם הבחירה שלהן הוא שדווקא התאנים הפחות יפות והרכות הן העסיסיות והמתוקות יותר.
כך תכינו תאנים בקרמל קר וקרם חלב, צפו:
המצרכים:
20 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
5 כפות סוכר
1 פחית חלב מרוכז
2 מכלים של שמנת מתוקהאופן ההכנה:
המצרכים:
15 תאנים, חתוכות לרבעים
4 כפות סוכר
חומרים לבצק -
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
חלמון מביצה אחת
50 גר' חמאה
1 כף חלב
אופן ההכנה:
אבי ביטון, שף "מזל טלה"