בורסות ניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים.
כשברקע דו"ח התעסוקה המאכזב ונכונותו של פוטין לפעול להקפאת מכסות הייצור של הנפט, ננעלו הערב החוזים על הזהב השחור מסוג WTI בעלייה נאה של 3% על 44.4 דולר לחבית. עם זאת, בסיכום שבועי ירד מחיר הנפט ב-7%. החוזים על הזהב עלו היום ב-0.7%. מחיר המתכת היקרה ננעל על 1,326.7 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי רשם הזהב עלייה מזערית של 0.1%.
מספר אסדות הקידוח הפעילות בארה"ב (נפט וגז גם יחד) עלה השבוע ב-8 ל-497 בסך הכל - כך מדווחת Baker Hughes. מספר אסדות הקידוח של נפט עלה ב-1 ל-407.
בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות שערים חדות, כאשר מדד הבנצ'מארק האירופי, Europe Stoxx 600, עלה ב-2% וננעל בשיא של יותר מ-4 חודשים. המדד ננעל על 350.44 נקודות - הרמה הגבוהה ביותר מאז 20 באפריל, על פי Dow Jones Data. בסיכום שבועי עלה המדד גם כן ב-2%. מדד פוטסי הבריטי עלה ב-2.2% ורשם את העלייה היומית החדה ביותר שלו זה חודשיים. הקאק הצרפתי זינק ב-2.3%, ואילו הדאקס הגרמני עלה ב-1.4%.
בתוך כך, ההזמנות התעשייתיות למוצרים שמיוצרים בארה"ב זינקו בחודש יולי ב-1.9% - העלייה הגדולה ביותר זה תשעה חודשים. אף שמדובר בנתון חיובי, כלכלנים שנסקרו על ידי אתר "מארקטווטש" ציפו לעלייה בשיעור משמעותי יותר של 2.3%. בלטו במסחר: מניית Veolia הצרפתית שזינקה 4.9% וחברת האנרגיה ההולנדית SBM שמנייתה צנחה ב-11.5%, לאחר שהתביעה בברזיל דחתה עסקה שהיתה אמורה לאפשר לבכירי החברה להימנע מהעמדה לדין באשמת שחיתות בחוזים הקשורים לחברת הנפט פטרובראס.
הבנק הבריטי ברקליס הלווה 3 מיליארד דולר לקטאר למימון רכישת מניות, כחלק ממאמצי הבנק להשיג השקעות במזה"ת בעיצומו של המשבר הפיננסי ב-2008, כך עולה מתביעה שהגישה חברת ההשקעות של אמנדה סטבלי, PCP קפיטל פרטנרס. על פי התביעה, שהוגשה בבית המשפט הגבוה בבריטניה, ברקליס לא חשפו את דבר ההלוואה ושילמו למשקיעים הקטארים 280 מיליון ליש"ט (371 מיליון דולר) נוספים בתשלומים "חבויים". בתביעה גורסים כי גיוס ההון של 7.3 מיליארד ליש"ט מצד הבנק היה "הונאה על בעלי המניות".