בעקבות התקיפה אושפז חסון בבית־החולים הדסה עין־כרם בירושלים, והמשטרה עצרה כמה חשודים בתקיפתו. "לקורבן נגרמה חבלה של ממש", קבעה השופטת שדנה בהארכת מעצרם. "מדובר בעבירה מסוכנת שבעתיים על רקע לאומני, במיוחד בימים טרופים אלו".
אלא שהטיפול בתיק התקדם בעצלתיים, ותיק החקירה אף אבד במהלכה. רק בעקבות כתבה שפורסמה במארס השנה ב־ynet שוחזר התיק, וחסון, שבימים אלה לומד באקדמיה למוזיקה בגבעת רם, הוכר על ידי הביטוח הלאומי כנפגע פעולות איבה.
ההודעה על סגירת התיק הפתיעה את חסון. "אני מאוד מאוכזב", אמר אתמול. "הם יודעים בוודאות מי התוקפים. אני בטוח שאם זה היה מקרה הפוך שבו יהודי היה מותקף על ידי ערבים זה היה מסתיים אחרת". גם גדי גבריהו, יו"ר "תג מאיר" שמלווה את חסון מאז התקיפה, אמר: "כמה עצוב שמדינת ישראל לא יודעת להעמיד לדין את הבריונים שהיכו והשפילו את טומי חסון כיוון שהעז לדבר בערבית".
מפרקליטות מחוז ירושלים נמסר בתגובה: "חומר הראיות ששוחזר הועבר לפרקליטות מחוז ירושלים (פלילי). לאחר בחינתו הוחלט על סגירת התיק בשל היעדר ראיות מספיקות הנוגעות לזיהוי התוקפים".