גם המוות לא הצליח לבטל מינוי במפעל הפיס

מפעל הפיס דרש מאלמן להוכיח שרעייתו נפטרה כדי לבטל את המינוי שלה • הדובר: "הפיס לא מחובר למחשבי משרד הפנים ואין לנו מידע על פטירת לקוחות. הבקשה נועדה למנוע תקלות"

שושנה חן עודכן: 15.09.16, 00:15

מפעל הפיס התעקש לחייב את חשבונה של מנויה שהלכה לעולמה, למרות שהאלמן הקשיש הודיע על פטירתה בעל פה ובכתב. התנאי שדרשו בפיס להפסקת החיובים: תעודת פטירה או רישיון קבורה.

 

אסתר סלומון, שהלכה לעולמה ב־28 ביולי, הייתה מנויה של מפעל הפיס. מיד לאחר פטירתה החל האלמן (85) לטפל בהוראות הקבע שלה וב־8 באוגוסט פנה למפעל הפיס. לתדהמתו, הפקידה הודיעה לו שאפשר לבטל את המינוי רק כשיציג תעודת פטירה. הדרישה גרמה לו עוגמת נפש רבה, מה גם שתעודות פטירה לרוב נשלחות למשפחות בחלוף חודש־חודשיים.

 

למחרת פנתה גם בתו למפעל הפיס והחל ויכוח בין הצדדים. כשביקשה הבת לראות את התקנות לגבי תעודת הפטירה נשלחה לאתר מפעל הפיס, אך לא מצאה לכך סימוכין. גם אנחנו עיינו באתר ולא מצאנו לכך בסיס חד־משמעי. הפקידה המשיכה להתעקש, והסבירה כי בעבר היו מקרים שאנשים ביטלו מינויים של אחרים בטענה שמתו. ב־1 בספטמבר חויב שוב המינוי ורק אחרי שיחות נוספות הודיעה הפקידה לבת, ב־6 בספטמבר, שבוטלו שני המינויים ושהחשבון יזוכה. פתאום התברר למשפחה שהיו שני מינויים. "זה לא הכסף שהוציא אותנו מהכלים", אומרת הבת, "מדובר בסכומים של פחות מ־200 שקל, אבל איפה ההתחשבות והחמלה?".

 

"המנוח זכה במכונית" 

משה בהגאון, דובר מפעל הפיס: "מפעל הפיס מצטער מאוד על עוגמת הנפש שנגרמה למשפחה. הבקשות נועדו למנוע תקלות בהן מתבטל כרטיס מינוי שלא על פי בקשתו, היות שלא כמו גופים אחרים מפעל הפיס איננו מחובר למחשבי משרד הפנים ואין באפשרותנו לקבל מידע עדכני על פטירת לקוח. ב־4 בספטמבר הגיעה האסמכתה וביטלנו את המינוי מיידית. להמחשת המצב העדין אציין מקרה שאירע לפני שנה: שבוע לאחר פטירת מנוי זכה כרטיסו במכונית. נאמר לנו שיש שני יורשים, אך כשקיבלנו את מסמכי הצוואה התגלה שישנם שלושה. אם היינו מסתפקים באמירה בעלמא - היה היורש השלישי תובע את מפעל הפיס".

 

shenker@013.net

 

 
פורסם לראשונה 14.09.16, 21:09