אם ישאלו אותי מתי אני אוהב לבשל - בחורף או בקיץ, התשובה שלי תהיה חד משמעית - בחורף, ויש לכך המון סיבות - בחורף הים שלנו יותר קר ולכן הדגה עשירה יותר ומגוונת יותר, מה גם שבטמפרטורה הקרה הדג שומר יותר על הטריות. אני גם אוהב תבשילי קדרה מהבילים של בשר, עוף וירקות שכמובן הכי כיף לאכול בחורף.
הבילוי החורפי המועדף עלי הוא ללא ספק ישיבה במסעדה חמימה, עם כוסית וויסקי ותבשיל רותח או מנת דג עדינה, כשבחוץ גשם זלעפות. באופן כללי הגוף שלנו זקוק לחום בחורף, ובגלל זה אני חושב שיותר כיף לאכול כשקר.
מרק מבחינתי הוא אוכל חורף אולטימטיבי. אני מסוגל לאכול מרק בבוקר, בצהריים ובערב. אני זוכר איך בתור ילד קטן אמא שלי הייתה מכינה לנו בבית סיר ענק של מרק אפונה עם קרוטונים מהחלה שנשארה מיום שישי. בחוץ היה קר, התריסים בבית היו מוגפים, וזאת הייתה האווירה המושלמת לאכול מרק סמיך וטעים.
מרק הוא מאכל שמזכיר לי המון חווית - מרק כופתאות בטיול סקי בהרי הדולומיטים, מרק תאילנדי רותח וחריף בצפון תאילנד ביום של סופת מונסון מטורפת וכמובן המרקים המזרח אירופאים על בסיס בשר בקר או עוף עם כיסונים קטנטנים וטעימים.
המרק מוזכר פעמים רבות בתלמוד המפורסם, כמו למשל בסיפור נזיד העדשים של יעקב ועשיו (נזיד נחשב למרק בגלל שכמות הנוזלים שבו עולה על המוצקים). גם האמן אנדי וורהול הכין יצירת אמנות שעשויה פחיות מרק. כמעט ואין חומר גלם שאי אפשר להכין ממנו מרק - מכמה ירקות שיש במקרר, מים ותבלינים - אפשר להכין מרקים מדהימים. בחרתי בשני מרקים שמכינים משלושה או ארבעה חומרי גלם ובזמן עבודה קצר .
המצרכים:
10 עגבניות בינוניות, חתוכות לרבעים3 בצלים בינוניים פרוסים
4 שיני שום פרוסות
6 כפות שמן זית
1 כוס מים
מלח, פלפל
1 כפית סוכר
1 פיתה
1 כפית זעתר (אבקה)
אופן ההכנה:
מרק עדין ואלגנטי שמתאים כפתיח לארוחת ערב קלילה.
המצרכים:
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 כרישה בינונית פרוסה
1 בצל בינוני פרוס
1 שן שום מעוכה
5 כפות שמן זית
מלח, פלפל
5 כוסות מים
150 גרם נקניק סלמי, חתוך לקוביות קטנות ומטוגן במחבת עד להשחמהאופן ההכנה: