התקשרו לאריאלה

נתקעתם בסבך הביורוקרטיה הרפואית? כתבתנו תנסה לעזור לכם. והפעם: כך חשפנו שהמדינה מתעלמת ממי שנפטר בביתו בשבתות ובחגים

אריאלה איילון עודכן: 20.11.16, 00:15

הפנייה של שרה שפושניק: "בעלי גבריק חלה בסרטן אלים וטופל בהוספיס בית, ונפטר בשבת בבוקר. כיוון ששירותי הדת במדינה אינם פועלים בשבתות, ומכיוון שלא יכולתי להישאר לבד בבית עם הגופה שלו עד הלילה, כשהפעילות של חברה קדישא מתחדשת, הזמנתי אמבולנס פרטי לפינוי. ביחד עם האמבולנס הגיע גם רופא שחתם על תעודת פטירה. על האמבולנס חוייבתי בסכום של 1,150 שקל, שזה כחצי מקצבת הזקנה החודשית שאני מקבלת.

 

"כשקמתי מהשבעה ביררתי והבנתי שאין בישראל אף רשות שתסייע לי במימון האמבולנס. מה ההיגיון? לא מספיק התדהמה והצער שלי, מבקשים מהמשפחות להשאיר את הגופה בבית למשך שעות - ואם זה קורה בחג, אז לימים שלמים? זה לא אבסורד?"

 

על מה התרגזנו? המדינה, באמצעות קופות החולים, מעודדת חולים סופניים להשתמש בשירותי הוספיס בית. לצורך כך הוקם מערך תמיכה יעיל ותפקודי שהוכשר לטפל בחולים הסופניים בבתיהם ולהגיש להם כל סיוע רפואי ותמיכה נפשית. אז מי שכח לקחת בחשבון שחולי הוספיס בית עלולים למות בשבת או בחגים? את הפרט הזה של פינוי המת מחוץ לשעות העבודה הרגילות לא לקח אף גוף ממשלתי בחשבון? וכך המדינה משיתה על האלמנה תשלום בגובה מחצית מקצבת הזקנה החודשית שממנה היא מתקיימת?

 

למי פנינו? למוסד לביטוח לאומי, שם נמסר לנו: "לצערנו, דמי הקבורה אינם כוללים היום העברת נפטרים בשעות שהן לא שעות העבודה הרגילות של חברה קדישא. חשוב לציין שבימים אלה מקדם הביטוח הלאומי חקיקה למימון העברת נפטרים לאחר שעות העבודה של חברה קדישא, כולל שבתות וחגים".

 

למי עוד פנינו? ללשכת שר הבריאות, משם נמסר לנו: "הסוגיה תיבדק מול המוסד לביטוח לאומי".

 

פנינו גם לחבר הכנסת איציק שמולי שאמר לנו: "המצב הנוכחי לא מוסרי, לא הגיוני ולא שוויוני. המדינה מתחמקת מאחריות. במילא סבלה של המשפחה בנסיבות אלה כבד, אז גם להשית עליה תשלום כל כך גבוה? לכן אני מתכוון לתקן את המצב הבלתי נסבל הזה באמצעות חקיקה".

 

 

מנעו מכם תרופות חדשות? הרופא שאליו הופניתם אינו זמין? אף אחד לא אומר לכם מה הזכויות שלכם? אריאלה איילון, כתבת הבריאות שלנו, תנסה לעזור גם לכם. שלחו פרטים מלאים לאי־מייל: Ariela-

a@yedioth.co.il או התקשרו: 03־6082515

 
פורסם לראשונה 17.11.16, 21:28