זריפובה הרוסייה, שכבר הושעתה בעבר לשנתיים וחצי לאחר שנתפסה על שימוש בסמים, תיפרד מהמדליה. מי שהרוויחה מההפקר היא הטוניסאית, חביבה ג'ריבי, שקפצה למקום הראשון ואילו הקנייתית מילכה שמוס שדורגה רביעית, תקבל את הארד.
בנוסף לאלופה האולימפית גם אלכסנדר דריגול, מיידה הפטיש שייצג את אוקראינה בלונדון ועבר לאחר מכן לייצג את ישראל, נתפס. מאז שעלה ארצה דריגול מאמן את מטילת הכידון, מרגריטה דוריז'ון, ואף ניסה להגיע לאולימפיאדת ריו. בלונדון הוא סיים במקום ה-34.
מאיגוד האתלטיקה נמסר: "עדיין לא קיבלנו שום הודעה רשמית על כך, כשנקבל נפעל על פי הנהוג בחוק".
אם זה לא מספיק, גם שישה מרימי משקולות שזכו במדליות בלונדון נפסלו. בין השמות, המולדובית כריסטינה לובו זוכת הארד ב-53 ק"ג, הרוסייה נטליה זבולטינה והבלארוסית אירינה קלושה, זוכות הכסף והארד ב-75 ק"ג.
עוד נפסלו: חורשודיאן כריפסימה הארמנית, מדליסטית הארד בקטגוריית משקל מעל ל-75 ק"ג, והרוסים אלכסנדר איבנוס ואנטולי צ'יריקו, מדליסטים הכסף והארד בהתאמה במשקל עד 94 ק"ג.
מאז תחילת הבדיקות החוזרות וההחלטה לאפסן אותן למשך עשור, נפסלו 43 ספורטאים מהמשחקים האולימפיים בבייג'ינג 2008 ובאלו שהגיעו ארבע שנים לאחר מכן רק מענף ההרמת משקולות, כש-17 נאלצו להיפרד ממדליות.