שריפת ענק מתחוללת בחיפה ב-11 שכונות, ובאזור ירושלים עדיין נאבקים למנוע את התקדמות האש לעבר שער הגיא ונווה אילן. בעקבות מצב החירום שהוכרז בעיר הצפונית ועל רקע גל השריפות במדינה בארבעת הימים האחרונים, מתבקשים התושבים למלא אחר הנחיות הרשויות.
"קיימים שני מצבי חירום", מסביר ל-ynet טפסר משנה משה עמר, מדריך ראשי בבית הספר הארצי לכבאות והצלה. "במצב הראשון הציבור מתבקש להישאר בבתים. יש לסגור את כל החלונות והדלתות, להתגבר על הסקרנות ועל הצורך להציץ ולא לנסות לכבות שריפות עם צינור הכיבוי מפלסטיק של הגינה. במצב שני הציבור מתבקש להתפנות מהבתים. יש להתפנות מיד בכיוון ההפוך מכיוון העשן, לסגור את החלונות ואת הדלתות ולא לנעול את הדלת. הכבאים שיבואו לסרוק את הבתים יפרצו לבתים שדלתותיהם סגורות".
"תושבים שמרגישים במצוקה או בסכנת חיים מתבקשים לחייג 102, למסור את מיקומם, ולוחמי האש יגיעו אליהם בכל מקום ובכל זמן ויעשו הכול כדי לחלץ את האנשים", אמר קצין הכבאות. לדבריו, אם נכנס עשן לתוך הבית מומלץ להיות שפופים עד כמה שניתן. "אבל אם הגעתם למצב שבו יש עשן בבית פנו את הבית כמה שיותר מהר, אל תתעכבו בבית. אל תנעלו את הבית. אנחנו נגיע ונרצה לוודא שאתם לא בבית. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו ניאלץ לפרוץ דלתות. אנחנו נעשה הכול כדי לשמור על הבתים שלכם.
כוחות הכיבוי בחיפה הורו על פינוי של 11 שכונות: רמות ספיר, רמת חן, רמת אלמוגי, רמת בן גוריון, אחוזה, מרכז חורב, רוממה, רמת אשכול, בגין, רמת גולדה ונאות פרס. התושבים מפונים למתנ"ס בת גלים ולאצטדיון קריית אליעזר הישן. קווי מתח גבוה לחיפה נותקו ומטוסים מטילים חומרים מעכבי בערה על בתים בשכונות. על פי ההערכות של כיבוי אש, ארבעת המוקדים העיקריים של השריפות בעיר מקורם בהצתות.
בסך הכול נפגעו מהבוקר בחיפה 12 בני אדם משאיפת עשן, כולם במצב קל. שבעה שוטרים נפצעו קל בהתהפכות כלי הרכב שלהם בדרך לאירוע בגשר פז. מנהל חדר המיון בבית חולים כרמל, ד"ר סלים חלבי, עדכן שחדר המיון פרוס עם צוותים מתוגברים. בבית החולים נפתח מרכז מידע טלפוני לבירורים על אודות נפגעים (1255142).