השרה גמליאל תקים למעשה מיזם לאומי שמהווה חלק ממאמץ לאומי כולל להעמקת הידע והמודעות הציבוריות לסיפורם ומורשתם של יהודי המזרח, אחרי שנים ארוכות שבהן נדחק מן השיח ומן התודעה בישראל. למעשה, ההצעה מבקשת לכתוב את הפרק של יהודי המזרח בסיפור תולדות העם היהודי ולהביאו לתודעה ציבורית.
עיקרו של המיזם הוא בגביית עדויות אישיות וכתבות מצולמות, של יהודים יוצאי ארצות ערב ואיראן על חייהם הפרטיים, על חיי הקהילות היהודיות בארצות מוצאם בימי היציאה והגירוש ועוד. בנוסף, תקודם כתיבה והפקה של ספרי ביוגרפיה המתעדים סיפורים אישיים של יוצאי ארצות ערב ואיראן.
"אחרי 68 שנה שבהן נדחק הפרק של יהודי המזרח אל מחוץ לגבולות הקאנון ההיסטורי, הגיעה העת לתקן", אמרה גמליאל. "מפעל העדויות יבטיח שהסיפור היהודי יובא סוף סוף בשלמות. על הצד המזרחי שבו, כמו על הצד המערבי שבו. אין זה אינטרס מזרחי ייחודי, זהו אינטרס לאומי, יהודי וציוני. עם החפץ חיים מוכרח להכיר את עברו ומורשתו על שלל צדדיה וגווניה, ומפעל העדויות יבטיח זאת".