בורסת ת"א: אל על עלתה ב-4% אחרי קריסה של 5% אתמול

המדדים ת"א 25 ות"א 100 הוסיפו 0.6% לערכם; מניית שופרסל ירדה ב-0.4% אחרי הגדלת חלקה של דסק"ש בחברה - על חשבון ברונפמן ופישר שחדלו להיות בעלי עניין ברשת

כתבי "כלכליסט" עודכן: 13.12.16, 17:50

הבורסה באחוזת בית חתמה את היום בעליות שערים. המדדים המובילים, ת"א 100 ות"א 25, עלו ב-0.6%. מניית חברת התעופה אל על, שאיבדה 5% מערכה אתמול, עלתה היום ב-4%. מניית שופרסל ירדה ב-0.4% אחרי הגדלת חלקה של דסק"ש בחברה - על חשבון ברונפמן ופישר שחדלו להיות בעלי עניין ברשת.

 

מניות מרכזיות

ועד עובדי כלל ביטוח הכריז על סכסוך עבודה. לטענת הוועד, הנהלת חברת הביטוח בראשותו של המנכ"ל איזי כהן מבצעת צעדים חד צדדיים ללא תיאום עם הוועד, כמו למשל הקמת מוקדי שירות חיצוניים. החברה בתגובה: "ההכרזה משוללת יסוד ונוגדת הסכמות קודמות. למרות הכרזת הסכסוך", מניית החברה עולה ב-1%.

 

דסק"ש הודיעה כי הגדילה את חלקה במניות שופרסל באמצעות רכישת מניות ישראלום של מתיו בורנפמן ושולם פישר. בעקבות המכירה ירדה ישראלום להחזקה נמוכה מ-5% וכבר לא תיחשב בעלת עניין בחברה. דסק"ש עלתה להחזקה של 60.7% בקמעונאית המזון הגדולה בישראל (עד כה החזיקה 58.2%), כאשר רכישת המניות התבצעה לפי מחיר של 14.1 שקלים למניה, ובהיקף כולל של 75 מיליון שקל. 

 

ברקע המסחר

השווקים נערכים למה שצפויה להיות העלאת הריבית השנייה בארה"ב מאז המשבר הכלכלי של 2008 - כאשר בהמשך היום תחל בארה"ב ישיבת ועדת השוק הפתוח של הפד, שתימשך יומיים. השווקים מתמחרים כעת סבירות של 95% להעלאת ריבית בהודעה הקרובה ביום רביעי.

 

 
פורסם לראשונה 13.12.16, 09:54