סופית: קולנוע לב "סמדר" הירושלמי ייסגר בסוף החודש הקרוב, כך הודיעה היום (ד') רשת בתי הקולנוע - זאת למרות הניסיונות האחרונים למנוע את סגירתו, שכללו גם הפגנות מחאה.
"בצער רב, עלינו לעדכן שהמאמצים להצלת הקולנוע לא נשאו פרי ודלתותיו יסגרו ב-31 בדצמבר בפעם האחרונה", נכתב בהודעה הרשמית מטעם הרשת, "עלויות השיפוץ הגבוהות מחד, וחוסר הנכונות מצד בעל הנכס להתגמש בשכר דירה או להתחייב לחוזה שכירות ארוך טווח, סתמו את הגולל על כל המאמצים".
זאת אינה הפעם הראשונה שחרב הסגירה מרחפת מעל קולנוע סמדר. ב-2009 הוא ניצל ברגע האחרון, לאחר שהחלטה להכניסו לרשימת הבניינים לשימור בירושלים מנעה סגירתו. כעת כאמור, לא נמצא פתרון לבעיות החדשות שהתעוררו.
קולנוע "סמדר", הנמצא ברחוב לויד ג'ורג' 4 במושבה הגרמנית בירושלים, הוקם באמצע שנות ה-20 של המאה הקודמת, תחת השם "אוריינט". החל מ-1940 ובמשך שבע שנים הופעל המקום על ידי מנהל ערבי-נוצרי, ששינה את שמו לקולנוע "ריג'נסי". בתום מלחמת העצמאות קיבלו לידיהם ארבעה חיילים משוחררים, בהם אריה צ'צ'יק, את ניהול בית הקולנוע. השם "סמדר" הוענק לו ב-1949, באמצעות תחרות שנערכה בעיתונות. שנה לאחר מכן קנה צ'צ'יק את חלקם של שותפיו בבית הקולנוע ועד לימים אלה מנהלת משפחתו את המוסד.
"אנו מעודדים את בעלי המנויים לנסות ולממש מה שיותר מיתרת המנוי בימים הקרובים", הוסיפו ברשת בתי הקולנוע לשאלה מה יעלה בגורל בעלי המנויים, "במקביל, נצא בעתיד בתוכנית שתאפשר למנויים לממש את המנוי שלהם בבתי קולנוע אחרים בירושלים".