צפו: 19 בניינים נהרסים בתוך 10 שניות

5 טונות חומר נפץ הונחו ב-120 אלף אתרים במתחם המגורים שנהרס במרכז סין בפיצוץ מבוקר. במקום מתוכנן להיבנות מרכז עסקים וגורד שחקים

רויטרס פורסם: 23.01.17, 15:34

כך מפילים 19 בניינים במכה אחת

 

 

19 בניינים - כל אחד מהם בן 7 עד 12 קומות - נהרסו בפיצוץ מבוקר בעת ובעונה אחת במחוז חוביי שבמרכז סין. במקום הבניינים שנהרסו תוך עשר שניות בלבד ייבנה מרכז עסקים וגורד שחקים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ   

 

צילום: רויטרס
במקום ייבנה מרכז עסקים חדש (צילום: רויטרס)

 

במהלך הפיצוץ האדיר בעיר ווהאן השתמשו הרשויות הסיניות ביותר מחמישה טונות חומר נפץ שהונחו ב-120 אלף אתרים שונים במתחם המגורים הגדול.

 

תושבי מתחם המגורים "האנקו בינג'אנג" הועברו מהאזור כמה שבועות לפני הרס 19 הבניינים. "כדי שהרס בקנה מידה כה גדולה יתבצע באזור מרכז העיר, צריך להיות בטוחים לא רק בתוצאת ההרס, אלא גם לשלוט בכל ההשפעות של הפיצוץ", אמר ג'יה יונגשנג, מנהל החברה שביצעה את ההרב לערוץ CCTV. "השפעת ההרס הייתה די אידיאלית. הפיצוץ לא השפיע על הרכבת הקלה ועל המתקנים הציבוריים שנמצאים בסמוך למבנים שפוצצו. לא נגרם להם נזק והם לא הושפעו מהפיצוץ".