החיים בישראל אינם קלים, אבל טובים עבור הילדים: ארגון InterNations המהווה את הרשת הבינלאומית הגדולה בעולם למהגרים, פרסמה כמדי שנה את רשימת המדינות הטובות ביותר לגידול ילדים, כפי שהשיבו מהגרים מ-45 מדינות.
צפו: אלה המדינות המובילות בדו"ח
מהסקר עולה כי ישראל ממוקמת במקום השלישי והמכובד, לצד פילנד שצועדת בראש, צ'כיה, אוסטרליה ומדינות סקנדינביה. את הסקר פרסם האתר ביזנס אינסיידר.
המעבר למדינה זרה, במיוחד עבור משפחות, אינו פשוט. פרמטרים רבים עלולים להשפיע על איכות החיים, ובהם חינוך טוב, הגישה לפעילויות פנאי, ועלויות המחיה. הסקר שערך ארגון ה-InterNations, ביקש ממהגרים מ-45 מדינות, לדרג 43 פרמטרים הקשורים לאיכות החיים, בסולם של 1 עד 7. הנה 19 המדינות שעלו בראש:
המדינה הגיעה לראש הרשימה לאחר שקיבלה את הציונים הגבוהים ביותר בתחומי בריאות הילד, בטיחותו, ושביעות הרצון הכוללת מאיכות החיים במדינה. 80% מהמהגרים אמרו שאיכות החינוך בפינלנד מצויינת, בהשוואה לממוצע העולמי בסקר שעמד על 21%.
המדינה קפצה מהמיקום ה-14 בשנה שעברה למיקום השני, כשהמהגרים מסכימים שעלות החינוך נמוכה, עם זאת מה שמנע ממנה להגיע לפסקה הוא ציון נמוך יחסי באיכות החינוך שאינה מהטובים בעולם לדעת המהגרים.
אנחנו עלינו מהמקום הרביעי בשנה שעברה למקום השלישי והמכובד, כאשר 81% מההורים המהגרים שמחים מאפשרויות הטיפול בילד ומאיכות החינוך. בנוסף, השיגה ישראל ציון של 84% בשביעות הרצון הכוללת של הנסקרים.
המדינה נפלה ממקום הראשון בשנה שעברה אל המקום הרביעי, המכובד גם כן, בעיקר בשל ירידה באיכות החינוך לדעת המהגרים. בנוסף סבורים המהגרים כי יחס המדינה למשפחות אינו טוב, מה שהוריד ניקוד נוסף למדינה.
המדינה נפלה מהמיקום השלישי אל המקום החמישי השנה, כתוצאה מירידה באיכות החינוך לדעת המהגרים. ייתכן שהדבר קשור למערכת החינוך בשבדיה הנמצאת במשבר.
המדינה קפצה השנה מהמקום ה-17 למקום השישי, בעיקר הודות לשיפור ניכר באפשרויות הטיפול והחינוך בילדים.
המדינה שמדורגת בכל סקר עולמי כאחת הטובות בעולם בתחומי איכות החיים, השיגה גם בעיני המהגרים ציונים גבוהים בכל הקשור לחינוך ופעילויות פנאי לילדים.
המדינה האסיאתית השיגה ציונים גבוהים בתחום בטיחות הילדים, כמו גם בקטגוריות נוספות הכוללות יחס חיובי למשפחות עם ילדים.
המדינה הראתה שיפור ניכר בתחום החינוך, מה שהקפיץ אותה לאחד מעשרת המקומות הראשונים השנה.
המדינה מעניקה איכות חיים גבוהה לדעת המהגרים וחינוך טוב. המהגרים עוד ציינו כי הם מעדיפים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר בינלאומיים בגרמניה, מאשר בתי ספר גרמניים.
היכולת להבין ולשלוט בשפה המקומית היא אחד הפרמטרים המרכזיים בנוחות המחיה במדינה זרה. מרבית תושבי צרפת, כמו ברוב מדינות אירופה, מעדיפים לשוחח בשפת האם שלהם, ואינם תמיד שולטים היטב באנגלית. המהגרים אמרו כי 60% מילדיהם שולטים בצרפתית, מה שהעניק לצרפת מיקום גבוה יחסית בדירוג.
הדירוג הגבוה של פולין נובע בעיקר מציון גבוה בעלויות הזולות במערכת החינוך, והאיכות הגבוהה שלה – לדעת המהגרים.
המדינה דורגה על ידי המהגרים במיקום גבוה בכל הקשור לחינוך הילדים ואיכותו.
המדינה מדורגת כאחת הטובות בעולם בכל הקשור לבטיחות הילדים, וקיבלה ציונים גבוהים גם בכל הקשור לחינוך הילדים.
המדינה ביבשת המדברית היא אחת הטובות בעולם בפעילויות פנאי לילדים. עם זאת, דרום אפריקה עדיין מדורגת במיקום נמוך בכל הקשור לאיכות החיים הכוללת למשפחה.
המהגרים דירגו את סינגפור כאחת הטובות בעולם לאיכות החיים, כמו גם לבטיחות הילדים. עם זאת דורגה סינגפור כאחת הגרועות בעולם בהיבט הכלכלי, עם יוקר מחיה גבוה מאוד גם בעלויות להוצאות הטיפול בילד וגם בעלויות החינוך.
המדינה נחשבת לאחת הטובות בעולם בתחום החינוך, ומתוארת כמדינה ידידותית לילדים, על פי דירוג המהגרים.
ההורים שעברו לחיות במקסיקו טענו כי קיים איזון בין חיי היום יום והעבודה, מה שאיפשר להם לשהות יותר זמן עם ילדיהם. מקסיקו גם דורגה במיקום השמיני והגבוה יחסית, ביחס הכללי של המדינה למשפחות עם ילדים.
השיפור באיכות החינוך הוביל את דרום קוריאה למיקום לא רע, כאשר 47% מההורים שהיגרו למדינה דירגו את איכות החינוך כ"מצויינת" בהשוואה ל- 22% מהם שדירגו כך בשנה שעברה.