עד השנה, טורניר השוטאאוט השנתי היה בגדר טורניר ראווה ולא נחשב כחלק רשמי מהסבב, אך השנה בצעד שעורר לא מעט הדים וביקורות הוחלט להפוך אותו לטורניר דירוג לכל דבר. הנשכר העיקרי של השדרוג במעמדו של השוטאאוט היה אנתוני מקגיל הסקוטי שזכה אמש (א') בטורניר והכניס לכיסו 30 אלף פאונד לאחר שניצח בגמר את שיאו גואודונג הסיני. שיאו עלה ליתרון 0:19 בגמר, אבל ברייק 67 נקודות של מקגיל סגר את הסיפור. מקגיל (26) נחשב לאחד הצעירים המוכשרים בסבב הסנוקר וזהו הטורניר השני בו הוא זוכה העונה לאחר שקודם לכן זכה גם באליפות הודו הפתוחה.
טורניר השוטאאוט נערך באווירה משוחררת הרבה יותר ביחס לרצינות התהומית של טורנירי הסנוקר הרגילים כשאת המדים והעניבות איתם מחויבים השחקנים להופיע למשחקים, החליפו הפעם חולצות קצרות וגם לקהל ניתנה האפשרות להיות קולני יותר. עם זאת, למרות אופיו האטרקטיבי של האירוע, לא מעט שחקנים הביעו תמיהה על הכללתו בסבב הסנוקר הרשמי, למרות שחוקיו אינם חוקי סנוקר. "זה מעבר לבדיחה", התייחס לנושא השחקן הצפון-אירי מארק אלן ואלוף העולם לשעבר ניל רוברטסון הוסיף: "הטורניר הזה כיפי מאוד, אבל בשום אופן הוא לא יכול להיות טורניר דירוג".
עונת הסנוקר הולכת ומתקרבת לשיאה שתגיע ב-15 באפריל עם פתיחת אליפות העולם. עד אז ישנם עוד שלושה טורנירי דירוג כשביום שישי הקרוב תיפתח אליפות גיברלטר הפתוחה שתעניק 25 אלף פאונד למנצח.