רגע לפני פגרת הנבחרת, המחזור ה-29 בלאומית יושלם מחר (ב'). הפועל ר"ג תנסה להתקרב שוב להפועל עכו ומכבי נתניה, ובטדי (הפועל ירושלים – נצרת עילית) מלחמת עולם בתחתית. וגם מכבי שעריים תרצה להמשיך את המומנטום שהיא נמצאת בו במשחק מול מכבי הרצליה.
עם נקודה מתוך 12 הפועל ירושלים תנסה לחזור למסלול הניצחונות מול האחרונה, שבמאזנה נקודה מתוך 15 האחרונות. שתי הקבוצות כבר שכחו טעמו של ניצחון וינסו לשפר במשהו את מצבן הנוראי בטבלה.
עם מאמן חדש על הקווים (אייל לחמן) ונקודה מתוך 12 (שלושה הפסדים ותיקו), מכבי הרצליה תנסה לעצור את ההידרדרות שלה והקרבה המסוכנת לקו האדום. בסיבוב הראשון השתיים סיימו בתיקו 1:1, כשג'ורדן פושה השווה בדקה ה-91. והפעם?
שעריים, עם שני ניצחונות ושתי תוצאות תיקו בארבעת משחקיה האחרונים, חייבת נקודות כדי לעלות מעל הקו האדום.
הפועל ר"ג עם שני ניצחונות ברצף רוצה שוב לחזור לפער ארבע נקודות מהשנייה,
מכבי נתניה - קל זה לא יהיה. הקבוצה של אלדד שביט עם שני הפסדים ברצף הולכת ומסתבכת למטה. שתי קבוצות עם מגמות שונות ינסו כל אחת להגיע למחזור הנעילה בעוד שבועיים במצב הכי טוב מבחינתן.