יש לי חבר איטלקי שקוראים לו דאריו צ׳יקיני: האיש, הטאלנט והקצב. זה אולי נשמע לכם כמו שם של סרט איטלקי או צרפתי, אבל זה לא. זה אמיתי לגמרי. צ׳יקיני מגיע מכפר קטן בטוסקנה בשם פנזנו. זה כפר שלדעתי אף אחד לא היה מגיע לבקר בו אם לא האיש, הטאלנט והקצב.
צ׳יקיני מאוהב במדינת ישראל, ומרגיש בה בבית. חוץ מזה שהוא יודע לקשקש כמה מילים בעברית במבטא איטלקי כבד, יש לו לא מעט מעריצים וחברים פה, כי צ'יקיני, לפני הכל, הוא איש עם עיניים של ילד, ולב ענק.
יש לו כריזמה אין סופית (באיטלקיה הוא כוכב טלוויזיה), תשוקה סוחפת ואהבה גדולה לבשר, אותה הוא מפיץ בכל העולם. וכן, הוא מצחיק, וכן, יהיו כאלה שיגידו שהוא עושה שואוו, אבל מאחורי כל זה יש קצב ענק, ויעידו כל אותם טבחים-קצבים שעברו אצלו את אחת הסדנאות.
מחר, צ'יקיני ואני נבשל ארוחה ל-1,000 איש. כבר שבוע שלם שהטבחים שלו והמקצבים שהגיעו מפנזנו מכינים ומתכוננים לקראת מחר: הסעודה הגדולה. צ'יקיני אוהב ללחוש במבטא טוסקאני כבד: "To beef or not to beef", ואז כולם יודעים שזה סימן לכך שהסעודה מתחילה.
בעולם חדש של אוכל שרוצה להיות יותר יפה, ורוצה להצטלם יפה ולהתלבש יפה, יש משהו מאוד מרגיע בנשמה כשרואים את הטבחית האיטלקייה מבשלת אוכל שאנחנו אוהבים לכנות אותו "פשוט", אבל לא באמת פשוט לעשות אוכל פשוט כי כשהוא טעים ומדוייק הוא נפלא יותר מכל תמונה באינסטגרם. וזה מה שחבר שלי ואני הולכים לבשל בלילה הזה מכל הלילות.
ככה דאריו צ'יקיני נראה בפעולה:לאיטלקים יש חיבה גדולה לבשר מבושל, וכן - גם לי. זה בדיוק אוכל פשוט מאוד וטעים מאוד. חשוב לדעת גם שבכל המתכונים צ'יקיני משתמש במלח מתובל שהוא רוקח בעצמו.
המצרכים:
1 ק"ג פולקה
3 כוסות מים
1 כפית מלח
3 בצל לבן
10 עגבנות אדומות בינוניות-גדולות
1 ענף רוזמרין
1 עלה מרווה
מלח ופלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
המצרכים:
1 ק"ג בשר טחון (50% כף, 30% צוואר או כתף מרכזית, 20% קשתית)
אופן ההכנה:
ועכשיו גם טיפ שלי: חשוב שהבשר יהיה טרי ויטחן סמוך לצלייה. את הלישה והתיבול צריך לעשות מספר דקות לפני הצלייה, מה שיבטיח עסיסיות ורכות להמבורגר שלכם.
הסושי הזה הוא בעצם טרטר על פי דריו. זו מנה פשוטה להכנה וטעימה.
המצרכים:
1/2 ק״ג וייסבראטן
1 שן שום, קצוצה דק מאוד
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ צילי אדום חריף
1/2 לימון, סחוט למיץ
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
3 כוסות שעועית לבנה, מושרית במים במשך 12 שעות
6 כוסות מים
1/2כוס שמן זית
2 עלי מרווה
1 ראש שום קטום בקצה
להגשה -
לחם פרוס, קלוי
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה: