ראסל ווסטברוק הוא קודם כל איש של מספרים אז ניתן להם לספר את הסיפור. 11 אסיסטים, 13 ריבאונדים ומעל הכל - 57 נקודות, יותר מכל שחקן אחר אי פעם שהשיג טריפל-דאבל. ווסטברוק רחוק שלושה טריפל-דאבלים מהשיא של אוסקר רוברטסון העומד על 41 בעונה אחת.
עכשיו כדורסל. ווסטברוק סחב את אוקלהומה סיטי כל הדרך על הגב מפיגור שיא של 21 נקודות, כולל שלשה שבע שניות לסיום שקבעה שוויון 102:102 ושלחה את המשחק להארכה.
בחמש הדקות הנוספות, היה אפשר לראות בבירור איזו קבוצה נלחמת על המקום הרביעי בפלייאוף ומי כבר איבדה סיכוי להעפיל. לאוהדים בפלורידה לא נותר אלא להריע לווסטברוק "MVP".
הווריורס עשו צעד משמעותי להבטחת המקום הראשון במערב והביתיות בפלייאוף עם ניצחון חוץ מרשים. הספרס כבר הובילו ב-22 נקודות בפתיחה (7:29) והיה נראה שהם בדרך למאזן מושלם העונה מול סגנית האלופה אבל הווריורס לא נתנו לזה לקרות, עם הצהרת כוונות נוספת לקראת השלבים המכריעים, אחרי הניצחון על יוסטון השלישית. הפער בין המוליכה לשנייה עומד כעת על שלושה משחקים וחצי.
הספלאש בראדרס הוכיחו שוב שהם מוכנים לפלייאוף. סטף קרי הצטיין עם 29 נקודות ו-11 אסיסטים, וקליי תומפסון הוסיף 23 נק'. בצד השני, קוואי לנארד סיים עם 19 בצד השני אבל גם חמישה איבודים ו-0 מ-5 מחוץ לקשת.
אין הגדרה טובה יותר מאשר מטווח למה שהתרחש בקליפורניה. הקליפרס קלעו 74 נקודות במחצית הראשונה, ומעל 35 נקודות בכל אחד משלושת הרבעים הראשונים. וושינגטון וג'ון וול (41 נק') ניסו לתת פייט אבל הסקור היה קצת גדול עליהם. ג'יי ג'יי רדיק (31) הוביל ארבעה שחקנים בקליפרס עם יותר מ-20 נקודות: כריס פול 27 ו-13 אסיסטים, בלייק גריפין 26 ו-10 ריבאונדים ודיאנדרה ג'ורדן 27 ו-18 ריבאונדים.
הסלטיקס איבדו את המקום הראשון במזרח ונעצרו אחרי ארבעה ניצחונות רצופים. 32 נקודות של אייזאה תומאס לא הספיקו מול 22 של יאניס אנדטוקומבו ו-16 של מלקולם ברוגדון הרוקי.
כרמלו אנתוני לא קלע ולא נקודה אחת במחצית הראשונה והניקס - נראו פחות או יותר כמו הניקס בשלבים האלה של העונה. גוראן דראגיץ' נהנה מהרכות והוביל את מיאמי עם 20 נקודות, תשעה אסיסטים ושבעה ריבאונדים.
ההוקס ממשיכים להתאושש מרצף שבעת ההפסד עם ניצחון שני ברצף. דווייט הווארד עם 22 נקודות ו-20 ריבאונדים דאג להשאיר את אטלנטה במקום החמישי במזרח.
להורנטס עדיין יש סיכוי תיאורטי להעפיל לפלייאוף בזכות רבע אחרון מופרע לחלוטין שבו ניצחו 32:44. מרקו בלינלי קלע 21 נקודות לשארלוט, קמבה ווקר (19) התגבר על שלושה רבעים חלשים עם 11 נקודות ב-12 הדקות האחרונות. בטורונטו, דמאר דרוזן סיים עם 28.
זו הייתה כוונת המשורר כשדמרקוס קאזנס עשה את הדרך מסקרמנטו לפליקנס. קו קדמי אימתני של שני שחקנים עם דאבל-דאבל בנקודות ובריבאונדים. קאזנס חזר מפציעה קלה שיחק 40 דקות והשלים 29 ו-16, אנתוני דייויס התכבד ב-30 ו-13.
הפייסרס רשמו הפסד רביעי בחמישה משחקים והם כרגע במקום השמיני במזרח, על סף אובדן המקום בפלייאוף. ממפיס לעומת זאת יכולה להיות הרבה יותר בטוחה, אחרי ההופעה של מייק קונלי שהפציץ 36 נקודות.
הרבע הראשון הסתיים ב-20 הפרש לג'אז (14:34) ולמרות נפילה קלה ברבע השני, הניצחון הובטח די בקלות במחצית השנייה. גורדון הייווארד סיים עם 20 נקודות.