הצמד אמנם סיים את אליפות העולם בחודש שעבר במקום ה-12, מה שזיכה אותם בכרטיס האולימפי, אך כיוון שטקצ'נקו לא השלים עדיין את הליך האזרחות, הוא לא יוכל לייצג את ישראל במשחקי החורף.
באיגוד ההחלקה האמנותית, ביחד עם הוועד האולימפי הישראלי, ממשיכים ללחוץ על משרד הפנים לתת לו אזרחות, אך כל הניסיונות בשנה האחרונה לא הועילו.
טקצ'נקו בן ה-31 סיים בעשור הנוכחי ארבע פעמים בעשירייה הראשונה באליפות אירופה ופעם אחת בטופ-10 באליפות העולם, יחד עם זוגתו הרוסיה, אקטרינה ריאזאנובה. טוביאס (26), מחליקה יהודיה שהופיעה בגמר האולימפי האחרון, נפרדה משותפה הקודם על הקרח כדי לחבור אל טקצ'נקו.
במידה וטקצ'נקו לא יצליח לקבל את האזרחות, הכרטיס הישראלי כנראה לא ילך לאיבוד. הוא צפוי לעבור לצמד הצעיר, אדל טנקובה ורוני זילברברג, שהחל לשתף פעולה יחד רק בשנה האחרונה.