מקרה אלימות קשה נוסף התרחש היום (ה) בצהריים במרפאת החוץ לבריאות הנפש של בית החולים שלוותה ברעננה. מטופל נכנס למרפאה עם מכוש, גרם לנזק ואיים על חייהם של אנשי הצוות הרפואי והמטפלים.
גורמים שנכחו באירוע סיפרו שהמטופל – שככל הידוע לא בעל היסטוריה של אירועי אלימות – הגיע בצהריים למרפאה, אך לא היה מרוצה מהטיפול. לאחר כמה דקות הוא חזר למרפאה כשהוא אוחז בחפץ חד ומתחיל לנופף בו לכל עבר. בין היתר הוא שבר את הקודן במרפאה, ניפץ שולחנות וניסה לרסק את הדלת. בזמן הזה הסתגרו חלק מהמטופלים ואנשי הצוות באחד החדרים מחשש שינסה לפגוע בהם.
במרפאה ניסו להשתלט על המטופל ובמקביל הזעיקו ניידת משטרה שהגיעה למקום ולאחר מאבק ממושך עם המטופל הצליחו לעצור אותו ולהוביל אותו לתחנת המשטרה. בעקבות המקרה יתקיימו בבית החולים שלוותה אספות הסברה והשבתה מחר בין השעות 8:00 ל-10:00 בבוקר. מרפאת החוץ ברעננה תושבת עד להודעה חדשה.
מבית החולים שלוותה נמסר: "אנו מזועזעים מההתנהגות האלימה כלפי צוותים רפואיים שאמונים על מתן שירות לציבור. נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו כנגד גילוי אלימות כלפי צוותים". מהמשטרה נמסר כי התוקף הוא תושב רעננה בן 20 והוא יובא מחר לבית המשפט לדיון בהארכת מעצרו.
לפני פחות מחודש מטופל בשנות ה-50 לחייו תקף את דלית בר – אחות בחדר המיון של בית החולים אסף הרופא. הוא קילל אותה, איים עליה ואף השליך עליה מסך מחשב. צוותי הביטחון במקום עצרו אותו והוא נלקח לחקירה במשטרה.
על פי נתונים של משרד הבריאות כל שנה מדווחים יותר מ-800 אירועי אלימות פיזית ומילולית נגד צוותים רפואיים. יותר מ-60 רופאים פנו למוקד של ההסתדרות הרפואית.